Brugge, de hoofdstad van West Vlaanderen. Een stad die 118.000 inwoners telt. En door zijn wateren en bruggen ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. 

Deze hoofdstad staat net als onze eigen hoofdstad Amsterdam bekend om zijn historische karakter. En kent veel cultureel erfgoed. Naast wandelen door deze prachtige stad kan je ook varen door de reien. Reien zijn kanaaltjes door de stad. Op deze manier ervaar je de stad op een hele andere manier. 

Foto door Francesco Ungaro via Pexels

In 2002 was Brugge de culturele hoofdstad van Europa. Er is toen een nieuw concertgebouw gemaakt. Tijdens je verblijf kan je dus gelijk een concert meepakken, het complete programma vind je op: https://www.concertgebouw.be/

Naast historie en cultuur kan je heerlijk shoppen. 

Winkelen Brugge

In Brugge vind je de bekende merken als H&M, Zara, C&A. Maar voor deze winkels hoef je niet naar Brugge. Die kan je waarschijnlijk ook wel bij je om de hoek vinden. Maar welke winkels zijn nu wel echt de moeite waard om te bezoeken? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet: 

Leloo

Ben je op zoek naar iets bijzonders? Een shirt met een leuke print, grappige sokken, een leuke cadeautje of bijzondere woonaccessoires? Bij Leloo zal je zeker slagen. 

Callebert

Iedere interieur liefhebber moet hier zeker even naar binnenstappen. Ze hebben hier erg leuke design gadgets. Ook verkopen zij bijzondere meubels. Daarbij kan je denken aan een krukje in de vorm van een wijnkurk.

Naast bekende merken verkopen ze ook collector items. Voor degene die echt op zoek zijn naar iets bijzonders. 

Stap even binnen bij Callebert en laat je inspireren. 

Tweemeisjes

Ben je dol op kleding? Kan je kast niet vol genoeg hangen? Dan moet je zeker even binnenlopen bij Tweemeisjes. De Tweemeisjes en ik delen dezelfde passie: jurkjes. Ik heb er heel veel in mijn kast hangen maar zal als ik winkel bij de Tweemeisjes zeker met nog meer terugkomen. 


Naast jurken verkopen ze nog veel meer. Je kan ook een kijkje nemen in hun webwinkel maar gewoon in de winkel rondkijken is toch een stuk leuker. 

Ben je dol op markten dan kan je ook in het weekend slagen. In Brugge worden namelijk ook in het weekend markten gehouden. Kijk van te voren of er eentje bij jou in de buurt is: markten

Eten en drinken in Brugge

Wandelen maakt hongerig. Waar in Brugge kan je goed eten? Wij hebben de volgende tips voor je:

That’s Toast

Wil je een lekker broodje? Simpel maar wel lekker en net dat beetje extra? Bij That’s Toast zal je zeker slagen. Op de menukaart staan diverse broodjes o.a. met zalm, advocado en pastrami. Als je de foto’s op hun instagram bekijkt zal je meteen zien dat ze van elk broodje iets bijzonders maken. Een perfect tussenstop!!!

Books & Brunch

Dit concept ken ik wel uit Londen. Daar kan je in heel veel boekwinkels een kopje koffie drinken of lunchen. Nu zie je steeds vaker. Ook in Brugge is er een boekwinkel waar je naar kan gaan met een goed boek. Bij Books & Brunch kan je ook heerlijk ontbijten en lunchen.
Zou voor mij heel gevaarlijk zijn want ik denk dat de stapel boeken die ik mee naar buiten neem alleen maar groter wordt. 

Brazi

Dan nog een bijzondere tip, een pareltje. Hou je van andere smaken? Ben je op zoek naar vegan eten of misschien wel glutenvrij? Bij Brazi zal je zeker slagen. Naast belegde broodjes in allerlei smaken verkopen ze ook Braziliaanse specialiteiten.
Hou er wel rekening mee dat er weinig tot geen zitruimte is dus je moet je broodje meenemen. 

Overnachten in Brugge

Aan 1 dag Brugge heb je eigenlijk niet genoeg. Je kan het best 1 of 2 nachten blijven slapen. Gelukkig er is genoeg aanbod.

Boutique Hotel Sablon

Wil je al meteen starten met iets bijzonders? Dan is dit hotel iets voor jou. In een prachtige gebouw zit een hotel met een modern tintje. Binnen kijk je je ogen uit. 

De standaardkamers zijn niet super groot maar voor een citytrip prima te doen. Als het goed is kom je hier alleen maar om te slapen. Waarom zou je in je kamer blijven als er zo’n prachtige stad op je ligt te wachten.

Bekijk het hotel: Boutique hotel sablon

Hotel the Peellaert

Hou je wel van design maar dan liever iets klassiekers? Dan is hotel The Peellaert jouw hotel. Net als het vorige hotel heel erg mooi ingericht echt niet met een moderne knipoog maar met een klassieke. 

Bekijk het hotel: Hotel The Peellaert

Wanneer Brugge bezoeken? 

Brugge heeft een vergelijkbaar klimaat als Nederland. De maanden april t/m oktober zijn goede maanden om Brugge te bezoeken.

Foto door Barb Duggan via Pexels