Een loungeset van pallets zien we al jaren terug in de tuin, op het balkon maar ook in het interieur. Toen een aantal jaar geleden de crisis toesloeg gingen we met zijn allen op zoek naar nieuwe methodes om goedkoop je huis in te richten.

In het begin zagen we dat veel mensen aan de slag gingen met steigerhout. We maakte van alles met steigerhout. Van tuinbank tot bed. Maar ook het werken met pallets kwam toen helemaal in. Pallets zijn namelijk goedkoop in aanschaf en als je geluk hebt zijn deze zelfs gratis. 

Toen de loungeset van pallets nog opkomend was, was het moeilijk om bijpassende kussens te vinden. Omdat de loungeset van pallets nog steeds trending is zie je dat ook de markt dit  heeft opgepakt. Zo kan jij online diverse kleuren en maten loungekussens voor op je pallets kopen. 

Maar hoe maak je nu een loungeset met pallets? Wat heb je er voor nodig? Wij gaan uit van een kleine tweepersoons loungeset: 

  • 6 pallets
  • schroeven
  • hoek ankers
  • Eventueel wielen

Beoordeel eerst of je het hout zo kan gebruiken of dat deze geschuurd moet worden. Meestal zul je het hout moeten schuren. Je kan er dan ook nog voor kiezen om de pallets te verven. Wil je dat de pallets langer meegaan dan kan je de pallets ook beitsen. 

Plaats 2 pallets op elkaar voor de onderkant. Gebruik de hoek ankers om de delen aan elkaar vast te zetten. Als de onderkant stevig is monteer je met nog een pallet de rugleuning. 

Vindt je een tweepersoonbankje te klein dan vergroot je de bank makkelijk door er nog een deel aan te maken. Je kan ook een hoekbank maken. Dit doe je door bij een deel twee rugleuningen te maken. Op deze manier kan je dus een hele grote loungeset maken zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. 

Ben je maar met zijn tweeen dan kan je de set nog wel iets luxer maken. Met een pallet en wieltjes kan je een heerlijk voetbankje maken. Zo kan je uren in de tuin liggen en van de zon genieten. 

Tafel van pallets

En mocht je nu de smaak te pakken hebben, wat dacht je van een tafel van pallets. Maak de bovenkant van de pallet dicht. Dit kun je door door zelf hout er op te monteren maar je kan ook het extra hout van de pallet gebruik zoals te zien is in het onderstaande filmpje. 

Monteer een paar wielen onder de tafel en jouw zomer kan niet meer stuk. Jij kan gaan genieten van je eigen gemaakte loungeset van pallets. 

Mcoht je nog wat pallets over hebben dan kan je deze ook op andere manieren gebruiken. Wat dacht je van een bed van pallets?

Foto door Daria Shevtsova via Pexels

Of gebruik de pallets voor een leuke picnick maar dan net op een andere manier. 

Foto door Burak Evlivan via Pexels