Wij zijn dol op Landal Harderwijk. Zeker 2 keer per jaar zijn wij hier te vinden. Wij boeken daar namelijk een heerlijk luxe appartement voor 2 personen. Twee personen? Maar jullie gezin bestaat toch uit 6? Dat klopt, Landal Harderwijk is onze “escape” plek.

Een gezin met 4 pubers is heel erg gezellig. Het brengt veel leven in de brouwerij maar soms is het best even fijn om hier aan te ontsnappen. Daarbij werken wij vanuit huis. Mijn man en ik zijn 24 uur per dag samen. Wij werken samen aan onze blogs en zien elkaar dus de hele dag. We wonen en werken samen. En dat gaat heel erg goed.

Normaliter gingen we beide 1 keer per jaar een paar daagjes weg. Tijdens de lockdown was er echter weinig waar je heen kon gaan. Op dat moment waren ook de sauna en de zonnebank dicht. Toen kwamen wij voor het eerst op het idee om een huisje met sauna en zonnebank te boeken. Gewoon een midweekje zodat we beide 2,5 dag even alleen er op uit konden. Eigenlijk 2 dagen want de woensdag wisselen en brengen we de dag samen door.

We hebben wel ontdekt dat een appartement aan het water leuker is dan een huisje op het park. Zeker als je maar met zijn tweeën gaat is het uitzicht op het water echt een toevoeging. Het geeft ook gelijk meer een vakantiegevoel.

2 persoonsappartement Landal Harderwijk

Als wij gaan boeken we een 2-persoonsappartement. In dit huisje zit een sauna, een zonnebank en het allerlekkerste ligbad.

Naast deze luxe heeft het huisje echt een hele grote woonkamer met een heerlijke keuken met oven en vaatwasser. Het huisje heeft 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en tv.

Activiteiten Landal Harderwijk

Mijn man en ik brengen onze dagen heelerg verschillend door. Ik combineer ontspannen met heel veel werken. Ik vind het heerlijk om de dagen dat ik daar ben aan een stuk door te werken. Meestal werk ik nieuwe ideeën uit of maak een jaarplanning. Op dit soort momenten kan ik mij altijd goed concentreren. Geen kinderen die je vragen komen stellen.

Naast de tijd dat ik werk geniet ik heerlijk van de zonnebank en het bad. Dit bad is zo groot dat ik mijn 1,76 er lang uit in kan liggen. Daarbij is het een heel erg hoog bad waardoor je bijna helemaal onder water komt te zitten. Dat is voor mij echt genieten.

Mijn man echter vindt het juist weer heel erg leuk om de dagen dat hij er is te gaan wandelen. Tegenover Landal Harderwijk zit het harderbos. Je hebt daar hele leuke wandelroutes. Het leuke aan deze route is de diversiteit. Je komt langs allerlei verschillende stukjes natuur.

Als hij weer in het huisje is gaat hij helemaal op in muziek. Hij is een enorme muziekliefhebber, heeft vroeger met zijn vader een bandje gehad, en kan helemaal op gaan in zijn muziek. Als hij een paar dagen in dat huisje is neemt hij zijn koptelefoon mee en luistert tot diep in de nacht naar muziek, meezingend natuurlijk.

Voor ons beide is dit een heerlijke manier om te ontspannen. Op de wisseldag lunchen we samen. We eten op het park of degene die naar het huisje toekomt haalt heerlijke paling bij Dries van den Berg. Als je in de buurt van Harderwijk bent is deze visboer het zeker waard om even een tussenstop te maken.

Na de lunch gaan we dan even samen in de sauna. Even ontspannen en bijkletsen.

Landal Harderwijk met kinderen

Wij hebben ook al meerdere keren het park met onze kinderen bezocht. De 1e keer hadden we een groot appartement aan het water. Het appartement zat op de 1e verdieping waardoor de kinderen gelijk vanaf ons balkon naar buiten konden. Het was toen erg mooi weer en de boten voeren af en aan. Voor de kinderen was dit erg leuk om te zien.

Ook hadden we veel zwanen voor ons huisje. De kinderen waren toen nog jonger en vonden het erg leuk om de zwanen te voeren.

Vorig jaar tijdens de lockdown hadden we ook een luxe familiehuisje geboekt. Of je nu thuis online les volgt of in een heerlijk huisje met ligbad en sauna. Ook toen hebben we onszelf verwent door een huisje met sauna te nemen.

De jongste vond de sauna heerlijk. Zodra haar lessen klaar waren wilde ze de sauna in.

Even lekker ontspannen voor de open haard

De sauna is natuurlijk een leuk extraatje maar ook zonder sauna was het genieten. We hadden een heerlijk open haard in het huisje wat nog meer sfeer toebracht. Ook hier hadden we uitzicht op het water. Op een van de dagen was onze zoon begonnen met het voeren van de vogels. Dat had echter een bijzonder effect, binnen no-time waren we omsingeld. Zowel bij de achterdeur als bij de voordeur stonden er grote zwanen en ganzen. Op zich best lachwekkend maar ook wel een beetje angstig. Niemand wil ruzie met een grote zwaan.

Omsingeld door vogels

Gelukkig na een kwartier gingen de vogels weg en konden we weer veilig naar buiten.

Zwembad Landal Harderwijk

Dit is niet een van de grotere parken van Landal. Toch is er voldoende te doen. Het heeft een goed gevulde supermarkt, gelegenheid om te eten en activiteiten voor kinderen. Ook is er een zwembad. Niet super groot maar groot genoeg om je lekker te vermaken. Neem een klein balletje mee en kinderen zullen uren plezier beleven.

Nog een aanvullende tip:
Als je kleine kinderen hebt is het pannenkoekenrestaurant in Zeewolde echt een bezoekje waard. Bij Hans & Grietje zullen de kinderen, maar ook de ouders, hun ogen uitkijken. Het restaurant is een groot sprookje. Inclusief special effects zoals bewegende vloeren.

In de zomer kunnen de kinderen er heerlijk buiten spelen. Je moet wel van te voren reserveren en geduld hebben want het is er altijd heel erg druk.

Ons volgende midweekje landal Harderwijk staat alweer gepland. Kan niet wachten om weer lekker in het grote bad te kruipen.