Mijn favoriete quote is: een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Dat is voor mij ook echt een lifestyle. Zeker met 4 kinderen kan het soms een beetje chaotisch zijn maar ook hen leer ik al aan dat door een schone omgeving te creëren je rust in je hoofd krijgt. 

De kleine dingen die het doen

Het start al met de kleine dingen. Wij werken vanuit huis. Op zolder hebben wij een gecombineerde slaap-/werkkamer. Omdat we er ook slapen moet deze ruimte dus opgeruimd blijven. Het is al moeilijk om je werk los te laten, als je het ook nog eens overal rond laat slingeren wordt dit nog lastiger. 

Onze administratie is een van die kleine dingen die ik erg geordend doe en opruim. Alles zitten netjes in een map met tabbladen zodat ik meteen iets terug kan vinden. Dat scheelt frustratie bij het zoeken.

In de zomer gaat het soms een beetje mis met mijn geordend gedrag en dan kan de administratie nog wel eens in een bakje terecht komen. Dan zit ik liever buiten in de zon dan dat ik boven op de warme zolder de administratie doe.

Elke keer merk ik echter dat ik hier enorm onrustig van wordt. Ik weet dan niet of de facturen betaald zijn, of wij nog rekeningen moeten betalen en hoe de stand van zaken is. Daarom probeer ik echt dit bij te houden. 

Opruimen

Alles op de juiste manier opruimen is ook enorm belangrijk. Hoe vervelend is het dat je lang moet zoeken naar iets wat je dringend nodig hebt. Bij ons thuis is dat vaak de plakbandroller, een schaar, een nietmachine of een pen. Gelukkig weet deze moeder precies waar dit ligt en kan ik ze snel helpen. Alles ligt namelijk op een vaste plek of in een lade waarin ik alles weer verdeeld heb in vakjes en bakjes. 

Jammer dat nog niet alle kinderen deze tik van mij hebben geërfd. Zeker de oudste niet, die is het tegenovergestelde. De jongste dochter van 13 heeft het wel geërfd. En ze doet er nog een schepje bovenop.

Haar kamer is super netjes. Zij heeft al haar schoolwerk netjes in een ordner. Maakt elke week een weekplanning voor haar huiswerk en werkt erg gestructureerd. Zo maakt ze bijvoorbeeld elke morgen netjes haar bed op en legt dan daarop haar opgevouwen pyjama zodat ze weer klaar is voor de nacht. Dat hoort echt bij haar lifestyle. 

Zo geordend ben ik nog net niet. Mijn pyjama ligt onder het kussen en niet netjes op het bed. Het bed daarentegen maak ik wel elke ochtend op. Dat komt natuurlijk ook omdat we in die ruimte werken. 

Foto van Marissa Grootes op Unsplash

Gezelligheid

Nu moet je niet denken dat door een geordend huis het er niet gezellig kan zijn. Denk bij geordend niet meteen aan een super geminimaliseerd interieur. Een geordend huis kan er juist heel erg gezellig uit zien. Zeker als je werkt met mooie kasten om je spullen in op te bergen en werkt met verschillende opbergmogelijkheden. 

Een gekleurde poef waarin gelijk je dekens zijn opgeborgen staat meteen al heel erg gezellig. Of wat dacht je van kartonnen dozen met een printje waarin je je kleine spullen opbergt. Leg je sieraden eens op een mooie houten plank of verzamel ze in een kistje. Maak sfeerhoekjes door je accessoires en items te verzamelen. 

En alles wat je niet nodig hebt gaat in een kast, lade of doos. Zo houd je een opgeruimd huis/kantoor en een opgeruimd hoofd. 


Hoofdfoto van Carl Heyerdahl op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *