Salontafel CoCo van QLIV: een verfijnde eyecatcher met een ruimtelijke sculptuur

Meest recente aanwinst in de QLIV-collectie is salontafel CoCo. Een vernieuwend ontwerp van Carolina Wilcke, wiens werk kan worden gekarakteriseerd als puur en helder, met het streven naar de perfecte esthetische verhoudingen. Salontafel CoCo is een uiterst verfijnde eyecatcher. Wilcke brengt hiermee een eerbetoon aan ambachtelijke houtbewerking. De ongecompliceerde geometrische objecten, die het onderstel van de tafel vormen, zijn een knap staaltje vakmanschap en maken deze tafel uniek. Deze salontafel is een ruimtelijke sculptuur, die vanuit iedere positie en hoek weer een andere uitnodigende compositie geeft.

Het ontwerp is stoer en elegant, verfijnd en verrassend, design-eigenschappen waardoor ontwerpster Wilcke en QLIV een perfecte match zijn.

Materiaalkeuze en afwerking
CoCo is verkrijgbaar in massief Frans eiken en massief Amerikaans noten. Ook is het blad leverbaar in travertine, prachtig massief natuursteen, met een open structuur. Eiken past mooi in een licht en Scandinavisch interieur en kan naar smaak worden samengesteld door de keuze uit 8 verschillende afwerkingen. Kies bijvoorbeeld uit White Wash, Stone Grey of Coal Black en bepaal hiermee de kleur en uitstraling van jouw salontafel. Een prachtige optie is Amerikaans notenhout. Notenhout heeft een warme kleur en een schitterende tekening. Hou je van de bijzondere uitstraling van natuursteen en het spannende contrast tussen het blad en het onderstel? Kies dan voor een blad van travertine, gecombineerd met een onderstel in een houtsoort naar keuze.

Het onderstel wordt gemaakt van massieve houten blokken die aan elkaar worden gelijmd en tot in perfectie worden afgewerkt om een boog te creëren. Dit is een traditioneel houtbewerkingsproces, waar veel handwerk bij komt kijken. CoCo wordt, net als alle QLIV-producten volledig in Nederland geproduceerd om de ecologische voetprint klein te houden en de beste kwaliteit en afwerking te garanderen.

Afmetingen
Het blad heeft een breedte van 118 cm en een lengte van 151 cm. De salontafel heeft een hoogte van 39,5 cm. Afwijkende kleuren en houtsoorten zijn op verzoek mogelijk.

Over Carolina Wilcke
Carolina studeerde aan de Design Academy Eindhoven met als specialisatie interieurproducten. Vanuit haar eigen studio ontwerpt zij producten voor verschillende designmerken. Haar werk kan worden gekarakteriseerd als puur en helder met het streven naar de perfecte esthetische verhoudingen. Grafische lijnen, elegantie en functionaliteit kenmerken haar werk. Stoer en elegant zijn design-eigenschappen waardoor Wilcke en QLIV een perfecte match zijn. De cross tafel met gekruiste middenpoot, een ware technologische innovatie, is haar eerste ontwerp voor QLIV. Daarna volgde eettafel MITO, een ontwerp, geïnspireerd door de techniek van het buigen van hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *