Zin in ‘the most wonderful citytrip’ van het jaar? Met maar liefst 16 kerstmarkten in de binnenstad, kerstparades, prachtig verlichtte straten en pleinen én gave evenementen is de Duitse stad Hamburg vanaf november jouw ideale Christmas getaway! Check de volgende highlights en ontdek de meest feestelijke plekken ‘by bike or hike’.

Hamburg: dé Christmas getaway met fantastische kerstmarkten, -parades en meer…

Het is lastig kiezen tussen zoveel kerstmarkten maar deze mag je zeker niet missen:

  • Dompel je onder in een nostalgisch decor op de historische kerstmarkt aan de Rathausmarkt. Aangekleed door circusdirecteur Roncalli vind je hier klassiek speelgoed, wordt er heerlijke glühwein geserveerd uit historische karren en vliegt de Kerstman met zijn arrenslee drie keer per dag boven de kerstmarkt uit.
  • Bezoek ook zeker de kerstmarkt aan de Gänsemarkt; dit plein is helemaal omgetoverd tot een idyllisch peperkoekdorp.
  • Op de White Magic Markt word je betoverd door een zee van lichtjes en het prachtige uitzicht over de Inner Alster Lake waar in het midden een feestelijke kerstboom staat.
  • Ontdek de typische Scandinavische feestdagen aan de achterkant van Landungsbrücken. Hier zijn vier Scandinavische kerstbazaars waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen en regionale specialiteiten.
  • En vergeet niet de oudste kerstmarkt van Hamburg (1922) in de Sint-Michaelskerk te bezoeken! Dit is de prachtige barokke hoofdkerk van Hamburg.

Check Hamburg Tourismus voor een overzicht van alle kerstmarkten (in totaal circa 60 stuks). 

Kerstmarkt Hamburg


Kleurrijke kerstparades 
Om de kerstvreugde over de hele binnenstad te verspreiden, vertrekken naast het Gerthart-Hauptmann-Platz plein tijdens adventstijd elke zaterdag om 14.00 en om 17.00 uur kleurrijke kerstparades. Spot de parades!

En meer… 
Er is nog zoveel meer te doen rond de kerstperiode in Hamburg. Zo zijn er unieke culturele- en muziekevenementen in overvloed. In het 50-jarig jubileumseizoen van de wereldberoemde balletregisseur John Neumeier wordt zijn productie van het sprookjesballet De Notenkraker opgevoerd. Een klassiek kerststuk dat vlak voor tot kort na Kerstmis speelt.

Of bezoek een van de populairste klassieke werken om de feestdagen mee te vieren: het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Kerstmis wordt het oratorium naast vele andere concerten uitgevoerd in de Sint-Michaelskerk. Er zijn prachtige tentoonstellingen te zien langs de Kunstmeile Hamburg en verschillende concerten in de iconische concerthal Elbphilharmonie. Ga voor een compleet overzicht van alle activiteiten rond kerst in Hamburg naar Hamburg Travel Christmas.

Kijk hier voor meer beelden van Hamburg in kerstsferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *