Als je op zoek bent naar een geweldige wintersportbestemming in Frankrijk, dan zijn deze vijf gebieden een goede optie. Ze hebben allemaal veel te bieden, van geweldige pistes tot luxe faciliteiten. Of je nu een beginner of een gevorderde skiër bent, je zult zeker genieten van je tijd in een van deze gebieden. Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke wintersportvakantie, dan is Frankrijk de perfecte plek om (los) te gaan.

1. Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is een van de meest populaire wintersportgebieden in Frankrijk. Het is een enorm skigebied dat bestaat uit drie verschillende valleien: Val Thorens, Méribel en Courchevel. Het gebied heeft meer dan 600 kilometer aan pistes, waarvan er meer dan 200 geschikt zijn voor beginners. Les Trois Vallées heeft ook een aantal geweldige faciliteiten, waaronder een aantal luxe accommodaties, zoals van Club Med.

2. Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil is een ander populair wintersportgebied in Frankrijk. Het gebied bestaat uit twaalf verschillende skigebieden, waaronder Avoriaz, Châtel en Morzine. Het gebied heeft meer dan 650 kilometer aan pistes, waarvan er meer dan 200 geschikt zijn voor beginners. Les Portes du Soleil is daardoor een geschikte bestemming voor skiërs van alle niveaus. Er zijn veel gemakkelijke pistes, waaronder de Chavanette en de Jonction. Voor gevorderde skiërs zijn er meer uitdagende pistes, zoals de World Cup en de Portes du Soleil. Er zijn ook veel off-piste mogelijkheden, waaronder backcountry en freeride.

3. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is een skigebied in de Franse Alpen, gelegen in de Isère-departement, tussen Grenoble en Briançon. Het gebied biedt een breed scala aan pistes voor alle niveaus, variërend van beginners tot gevorderden. Het is het grootste skigebied van de Oisans-vallei en het heeft het grootste skigebied van de Franse Alpen. Er zijn meer dan 150 km geprepareerde pistes en ruim 60 skiliften. Het gebied heeft ook een unieke gletsjer waar skiërs kunnen skiën het hele jaar door.

4. Les Arcs

Les Arcs is gelegen in de Franse Alpen in het departement Savoie. Het gebied bestaat uit vier verschillende skigebieden, waaronder Les Arcs, La Plagne, Peisey-Vallandry en Les Coches.

In totaal tel je er acht dorpen die verbonden zijn door liften en pistes. Les Arcs biedt een breed scala aan winteractiviteiten, zoals skiën, snowboarden, wandelen, raften, paragliden en nog veel meer. Het is een van de meest populaire skigebieden in de Franse Alpen, met meer dan 200 liften en meer dan 200 kilometer aan pistes. Met zijn uitgestrekte terrein, prachtige landschappen, uitdagende afdalingen en goede faciliteiten is Les Arcs een ideale bestemming voor elke skiër of snowboarder.

5. La Plagne

La Plagne is een populaire skiregio in de Franse Alpen. Het gebied bestaat uit twaalf verschillende skigebieden, waaronder Belle Plagne, Plagne Bellecôte, Plagne Centre en Plagne Villages. Het biedt een breed scala aan pistes voor skiërs van alle niveaus. Het gebied heeft meer dan 250 km aan pistes, waaronder meer dan 100 km aan blauwe, 100 km aan rode en 50 km aan zwarte pistes. Er zijn ook verschillende funparken, waaronder de La Plagne Snowpark en de Plagne Centre Snowpark. 

Volop faciliteiten in de Franse wintersportgebieden

Elk van de genoemde skiresorts in Frankrijk heeft veel mogelijkheden voor off-piste skiën en snowboarden. Er zijn ook verschillende skischolen, waar beginners en ervaren skiërs kunnen genieten van lessen en clinics. Er zijn hooguit wat nuanceverschillen qua faciliteiten, waaronder de keuze uit luxe hotels, restaurants en bars. Er zijn ook veel winkels en activiteiten voor kinderen. Elk skigebied is ook een geschikte bestemming voor de après-ski. Veel skiplezier en doe ‘doucement’!

Foto door Volker Meyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *