Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om gezond te eten, laat staan op het werk. Toch hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn als je denkt. Wij hebben namelijk 6 eenvoudige manieren voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat je op schema blijft met je dieet, hoe druk of hectisch het overdag ook wordt. 

Handige tips
Of je nu probeert af te vallen, een gezonde levensstijl wilt behouden of gewoon eens iets nieuws wilt proberen als ontbijt: met onze tips weet je zeker dat je krijgt wat je lichaam nodig heeft, zonder al te veel te hoeven zweten (of te veel geld uit te geven!).

Tip 1: Neem een bakje van je favoriete gezonde lunch mee naar het werk

Veel mensen gaan uit eten tijdens de lunch en betalen dan veel geld voor ongezond eten. Een veel goedkopere en gezondere optie is om je eigen lunch in te pakken. Een bakje met restjes van het avondeten of een boterham, wat fruit en yoghurt zijn allemaal goede opties. Ben je op zoek naar iets wat spannender is dan alleen boterhammen elke dag? Probeer dan een aantal recepten die van tevoren kunnen worden gemaakt of snel in de magnetron kunnen worden opgewarmd tijdens de lunch.

Tip 2: Neem ’s ochtends een paar snacks mee voor als je honger krijgt

Als je geen lunch hebt meegenomen naar je werk, kan het verleidelijk zijn om chips of koekjes uit de automaat te pakken als de honger toeslaat. Geen goed idee. Neem in plaats daarvan kun je beter een paar tussendoortjes in de ochtend meenemen voordat je hectische schema begint. Daardoor kost het veel minder moeite om op schema te blijven met gezond eten tijdens een drukke werkdag.

Tip 3: Gebruik vershoudbakjes

We raden aan om vershoudbakjes te gebruiken zodat je je geen zorgen hoeft te maken over bedorven eten als het niet meteen wordt opgegeten

Bewaar jouw eten voor een later moment
Wie gezond wil weten op het werk moet een voedzame lunch meenemen. Maar als je collega’s of familieleden snel eten terwijl jij nog niet klaar bent houd je gegarandeerd wat over. Zorg er daarom voor dat je een paar reserve vershoudbakjes hebt zodat er altijd iets te eten zal zijn. Niemand wil zijn harde werk verloren zien gaan door het gebrek aan timing van iemand anders!

Tip 4: Houd een lijst met gezonde recepten bij de hand

Houd een lijstje bij van gezonde recepten en gebruik het iedere week,  zodat er altijd iets nieuws, spannends en lekkers is.  Elke dag dezelfde recepten kan behoorlijk saai worden. Zorg ervoor dat je een paar gezonde go-to’s hebt, maar houd ook een paar nieuwe en interessante opties bij de hand. Daardoor heb je elke dag iets nieuws en spannends is voor het ontbijt (en lunch en diner)! Dit zal ervoor zorgen dat je inzet niet verslapt. Bovendien kijk je op die manier meer uit naar jouw maaltijden dan ooit. 

Tip 5: Wees creatief met restjes

Probeer overgebleven rijst of bonen te gebruiken als tacovulling of gebruik de kippensoep van gisteravond als dressing voor de salade van vandaag. Zie, zo moeilijk is het niet om elke dag gezond eten bij je te hebben!  Als je niet weet wat je moet doen met al die restjes in je koelkast, probeer dan creatief te zijn. Denk vooral out-of-the-box en verras jezelf. 

Gebruik restjes voor nieuwe maaltijden
Misschien is er nog wat rijst over van het avondeten van gisteravond en moet het op voordat het bederft. Waarom gebruik je die dan niet als tacovulling? Of gooi de groenten van gisteren in een pan met wat eieren en maak er een makkelijk roerei van. Van een restje kippensoep kun je gemakkelijk een sladressing maken. Voeg gewoon wat azijn, olie en kruiden naar smaak toe. Er zijn tal van mogelijkheden, dus wees creatief!

Tip 6: Zorg ervoor dat al het eten op kantoor makkelijk te pakken is

Denk bijvoorbeeld aan appels in plaats van sinaasappels en producten met veel eiwitten bevat, zoals noten in plaats van candybars. Als je op kantoor bent, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag eten. Als er voedingsmiddelen in de keuken zijn die niet gezond zijn, gooi ze dan weg. Denk bijvoorbeeld aan snoeprepen die je het beste niet op kantoor kunt bewaren. Daardoor kom je niet in de verleiding als je er langs loopt 

Kies voor gezonde snacks
Probeer in plaats van snoeprepen gezonde snacks zoals appels bij de hand te houden. Ze zijn gemakkelijk te pakken als de honger toeslaat en laten geen rommel achter als ze verkruimeld of gemorst worden! Zorg ervoor dat je tussendoortje ook veel eiwitten bevat (zoals noten), zodat je verzadigd blijft tot het tijd is voor je volgende maaltijd.

Extra tip: Sta elk uur op en maak een wandeling van 10 minuten rond het kantoorgebouw

De hele dag achter een bureau zitten is niet goed voor je, zelfs als je gezond eet. Zorg ervoor dat je elk uur opstaat en beweegt! Een snelle wandeling door het kantoorgebouw zorgt voor een goede doorbloeding en maakt jouw hoofd leeg. Neem indien mogelijk jouw eigen koptelefoon mee en luister naar een muziekje terwijl je wandelt. Dit werkt erg motiverend en maakt het leuker om nog meer in beweging te komen. 

Goed voor je concentratievermogen en humeur
De gevolgen van elk uur even bewegingen merk je meteen. Zo verbetert het jouw concentratie aanzienlijk als je weer achter je bureau zit. Bovendien word je een stuk energieker en vrolijker van wat frisse buitenlucht.

Alles wat je lichaam nodig heeft
Met de tips in dit artikel volg je altijd een gezond dieet, hoe druk of hectisch het overdag ook is. Of je nu probeert af te vallen, een gezonde levensstijl wilt behouden of gewoon eens iets nieuws wilt proberen als ontbijt: met deze tips weet je zeker dat je binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. En je hoeft je er niet eens voor in het zweet te werken!

Foto van Ola Mishchenko on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *