De eerste mooie dagen hebben we al gehad. Heb jij tijdens deze dagen al genoten van een heerlijke bbq? Roseetje erbij, lekker stukje vlees op de bbq en genieten van je gezelschap. 

De moderne bbq

Door de jaren heen hebben we de bbq zien veranderen. Had vroeger iedereen een standaard kolen bbq, tegenwoordig zien we door de techniek veel meer soorten bbq’s. Zo is er de Kamado Bbq. Deze veelgebruikte bbq kennen ze al jaren in Amerika maar hier in Nederland is het een bbq die we pas de laatste jaren in de tuinen zien verschijnen. Wij kennen deze bbq het beste als de Big Green Egg. Een bbq die in korte tijd erg populair geworden is. Mede ook omdat deze bbq erg geschikt is voor een winter bbq. Daarbij heeft deze bbq ook een hele mooie uitstraling. Echt een blikvanger voor je tuin. En omdat hij zo populair geworden is, zijn er ook veel extra’s te koop zoals de grill ringen waar je groente en fruit op kan klaarmaken. Of het rekje waar je vlees op kan grillen. En natuurlijk de pizzasteen, zelfs de echte bbq-er kan niet meer zonder de pizzasteen.

Voor degene die niet veel tijd hebben zijn er ook andere bbq’s op de markt gekomen. Zo is er de elektrische Bbq. Het voordeel hiervan is dat hij snel aan te steken is en dus ook sneller gebruikt wordt voor een doordeweekse maaltijd. Even een hamburger of sateetje op de bbq doe je soms net iets sneller als je geen kolen hoeft te verwarmen. De echte bbq fan zal echter zeggen dat bakken op elektrisch niet echt bbq-en is. Bij een echte bbq hoort vuur en rook. Dit moet ook in je vlees trekken, je moet de bbq proeven. 

Naast de elektrische bbq zien we ook de houtskool tafelbbq steeds populairder worden. Dit is een klein formaat bbq die je op tafel neer kan zetten. Door zijn speciale briketten is de bbq snel warm. Deze speciale briketten zijn wel iets duurder dan gewone briketten. Deze kleinere bbq’s hebben als voordeel dat ze ook makkelijk meegenomen kunnen worden. Hij kan makkelijk mee naar een picknick, de camping of een festival. 

Keuze voor een bbq

Wil jij dit jaar een nieuwe bbq kopen dan is het verstandig om te kijken naar je wensen. Wil je snel barbecueën dan is een elektrische of een kleine tafel bbq misschien iets voor jou. Wil je echter het complete sfeertje, de rook, het vuur en de belevenis dan is een Kamado bbq meer iets wat bij je past. 

Welke je ook kiest, laten we hopen op vele zonnige droge avonden zodat je er veel gebruik van kan maken.

Foto van Stephanie McCabe on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *