Velen van ons willen een eigen bedrijf beginnen maar weten niet waarin. Wat kan ik naast mijn baan beginnen? Daarnaast willen ze niet te veel geld uitgeven omdat het nu eenmaal best een enge stap is.

Zeker als je voor het eerst een onderneming start, zul je nog veel moeten leren. Hoe kom je aan klanten? Hoe doe ik BTW-aangiftes? Met welk boekhoudprogramma ga ik werken? Wie laat ik een website voor mij maken? 

Allemaal zaken waar je niet te veel tijd en geld aan uit wilt geven. Wil je voor jezelf beginnen en niet gelijk heel veel kosten maken, dan is het starten van een webshop een goed idee. Maar hoe doe je dat?

Groothandelaren

Bedenk eerst wat je zou willen verkopen. Misschien heb jij wel een oplossing waar iedereen op zit te wachten of jij hebt een gat in de markt ontdekt. Het belangrijkste is dat je een product kiest waar jezelf al een beetje kennis van hebt, waar je een beetje passie voor hebt en natuurlijk het belangrijkste, waar vraag naar is. 

Schrijf eerst eens een stuk of tien ideeën op. Ga samen met je vriendin, partner, moeder, enz. een avondje brainstormen. Wat zou nou passen bij jou? 

Als je weet wat je wilt gaan verkopen, en je kan het niet zelf maken, dan moet je het gaan inkopen. De volgende stap is dan om op zoek te gaan naar een groothandel. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de TradeMart in Utrecht. Hier zijn meerdere groothandelaren verzameld in 1 gebouw. 

Bij dit soort groothandels kan je van alles vinden voor jouw webshop. Of je nu gaat voor een shop in sieraden of een shop in luxe parfums. En vaak weten mensen op de beurs je ook wel weer aan andere adressen te helpen. Het is dus zeker een goed idee om een kijkje te nemen. 

Ontwerpen website

Als je dan je producten hebt gevonden is het tijd om echt aan de slag te gaan. Je moet nu alleen nog je visitekaartje, jouw winkel maken. Dit kan je doen door te starten met een gratis webshop maar, voor een paar tientjes meer heb je zo een webshop gemaakt.

Hoe doe je dat?
– Je koopt een url (kijk wel goed of deze naam vrij is, ook bij de K.v.K.)
– Zet daar wordpress op
– Koop een wordpress thema en ga aan de slag. 

Als je een beetje handig bent, moet dit zeker lukken. Zeker met alle tutorials die op youtube te vinden zijn.

Nadat je deze online hebt gezet, is het tijd voor het promoten van jouw webshop. Gelukkig kan dat tegenwoordig heel erg makkelijk met social media.

Kies een platform dat bij jou past en ga je producten promoten. Vraag aan vrienden om je berichtjes te delen zodat je een groter bereik creëert. En je zult zien, binnen no-time zullen de bestelling binnenstromen. 

Foto van Roberto Cortese op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *