Als je werkt dan ben je vaak gebonden aan de plaats waar jij je werk uitvoert. Je kunt niet zomaar ineens een andere plaats aannemen want dat betekent dat je ook je baan kwijt bent. Toch is het bij sommige banen mogelijk om ook te werken terwijl je heel ergens anders woont. Het is zelfs mogelijk om te reizen terwijl je toch je geld kunt verdienen.

Hoe ziet werken met een baan eruit?

Werken vanaf de plaats waar je wilt, dat klinkt natuurlijk wel echt ideaal. Je zou bijna denken dat het niet mogelijk is maar dat is het dus wel! Met de juiste baan kun jij werken vanaf de plek die je zelf wilt, je kunt zelfs reizen op het moment dat je aan het werk bent. Als je tijd hebt dan kun jij op een plek gaan zitten die je wilt en dan ga je aan de slag.

Reizen voor je werk

Het kan natuurlijk ook zijn dat je voor je werk moet reizen, je hebt een kantoorbaan en er is een belangrijk klant in een ander land. Dan kan het dus dat je voor die klant moet gaan reizen, bijvoorbeeld voor een meeting of iets wat gezien moet worden. Je gaat dan naar de klant toe en dat betekend dus dat je erheen moet reizen als die klant in een ander land gevestigd is. Hoe mooi is dat als jij dan voor je werk naar een ander land toe kunt reizen terwijl je er ook nog eens voor betaald krijgt?

Zelf je uren indelen

Het voordeel van werken in het buitenland en online je geld verdienen is dat je heel erg vaak je eigen uren in kunt delen, je zit dus niet vast aan een schema waaraan jij jezelf moet houden. Als je ergens heen wilt om te bezoeken dan is dat prima te doen, je kunt dan later de uren werken die je nodig hebt. Dat betekent dan dus dat je ook alle vrijheid hebt, wel kan het heel erg lastig zijn om aan je werk toe te komen als je zoveel vrijheid hebt. Je doet er dus verstandig aan als je ervoor zorgt dat je wel voor jezelf een schema in je hoofd houd zodat je eerst je werk klaar hebt voordat je van je vrijheid gaat genieten.

Een fotograaf heeft veel vrijheid

Als fotograaf zijnde heb je heel erg veel vrijheid, dat heeft natuurlijk ook wel te maken met wat voor dingen je op de foto zet. Als je bijvoorbeeld tropische dieren op de foto zet dan zul jij die niet in Nederland vinden, je zult daar dan echt voor moeten reizen en dat maakt het helemaal uitdagend. Je kunt dus als fotograaf overal naartoe reizen en dat maakt het vak van fotograaf zo leuk, je kunt helemaal zelf bepalen wat je op de foto kunt zetten en wat je daarmee doet. Ieder land heeft zijn eigen charmes die een foto waard is.

Vertel mensen over je reis

Als je op reis gaat en je gaat daarover bloggen dan kun je dus over je reis vertellen en daar je geld mee verdienen, dat zijn 2 vliegen in 1 klap. Je ziet wat van de wereld en door dat tegen andere mensen te vertellen kun je geld verdienen waardoor je weer opnieuw kunt gaan reizen. Je kunt helemaal zelf bepalen waar je heen gaat en waarover je gaat vertellen aan jouw volgers, je moet natuurlijk wel zorgen dat je reis mensen boeit anders dan verdiend het niks. Het is dus belangrijk dat je ook plaatsen bezoekt die aantrekkelijk zijn, op die manier zie je zelf ook nog eens veel dingen.

Werk als vertaler

Als je aan het werk gaat als vertaler dan kun je overal vandaan werken, zeker als je gaat werken in  het land waarvan je de taal vertaald. Je kunt dan werken en ook nog eens van het land zelf genieten, het voordeel is dan vaak dat je wel op vaste tijden werkt maar dat je dus wel werkt in het land waar je wilt wonen. Het is dan natuurlijk ook nog een optie om vanuit andere landen te werken, als jij online gaat vertalen dan kun je vanaf iedere plaats werken waar je dat wilt. Er zijn veel teksten die vertaald moeten worden en als jij die gaat vertalen kun je dat doen vanaf iedere plaats.

Welke banen zijn nog meer geschikt?

Hier is een top tien van beroepen waarmee je online geld kunt verdienen:

 1. Freelance schrijver: Schrijf artikelen, blogposts of webinhoud voor klanten over verschillende onderwerpen.
 2. Online tutor: Geef online les in een vak waarin je goed bent, zoals talen, wetenschap of wiskunde.
 3. Webdesigner: Ontwerp en bouw websites voor individuen of bedrijven.
 4. Virtuele assistent: Bied administratieve ondersteuning op afstand, zoals e-mailbeheer, planning en gegevensinvoer.
 5. Grafisch ontwerper: Creëer visuele elementen, zoals logo’s, afbeeldingen en illustraties, voor websites en sociale media.
 6. Social media-manager: Beheer en optimaliseer de aanwezigheid van bedrijven op sociale mediaplatforms.
 7. Online marketeer: Help bedrijven met het promoten van hun producten of diensten online via strategieën zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde advertenties.
 8. E-commerce ondernemer: Start een online winkel en verkoop producten via platforms zoals Shopify of Amazon.
 9. Affiliate marketeer: Promoot producten van andere bedrijven en ontvang een commissie voor elke verkoop die via jouw unieke link wordt gegenereerd.
  Lees ook het artikel: Geld verdienen met affiliate marketing
 10. Contentcreator: Maak en deel waardevolle inhoud, zoals video’s, podcasts of blogs, en verdien geld via advertenties, sponsoring of donaties.

Leef je droom

Het is heel erg belangrijk om je dromen na te leven, als je dat doen dan kan het dus wel eens gebeuren dat je in  het buitenland uitkomt. Als het jouw droom is om te reizen en de wereld te zien dan kun je die droom nakomen door het te doen, het is wel dat je daar geld voor nodig hebt en dat kun je verdienen met een baan waardoor je de wereld ziet. Laat jezelf verrassen door achter je dromen aan te gaan en kijk waar je uitkomt, als jij een goede baan  hebt en gaat reizen dan komt het echt wel goed. De basis is er en je kunt daardoor verder komen, zoek het land uit wat jou het meeste trekt of misschien wil je wel veel liever door heel de wereld gaan trekken.

Zorg dat je alles voor elkaar hebt

Op het moment dat je gaat reizen moet je er uiteraard voor zorgen dat je alles voor elkaar hebt, als je dat niet voor elkaar hebt dan zal jouw reis heel erg snel ergens stranden. Als je een goede baan hebt waarbij je kunt reizen en je kunt dus ook de reis betalen dan kun je gaan waar je wilt, het kan natuurlijk ook zijn dat je het liefste in een land wilt wonen waar jouw hart ligt. Het is nooit te laat om te gaan reizen en om er daardoor voor te zorgen dat je kunt genieten van het leven wat je wilt leven, je gaat dat niet doen door thuis te blijven zitten en over een ander land te dromen. Dat kun je alleen maar doen door ervoor te gaan.

Foto van Lauren Mancke op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *