Twee merken verenigd door een passie van stijl introduceren een limited-edition bar cart

Gin-merk Tanqueray heeft de handen ineen geslagen met toonaangevend designhuis Thonet. Twee merken verenigd door een passie voor stijl herintroduceren een iconische bar cart, en brengen zo authentieke barcultuur met minimalistisch design samen. De traditionele S 179 bar cart werd voor het eerst geproduceerd in de jaren dertig van de vorige eeuw en wordt nu in een nieuw – en koningsgroen – jasje gestoken. Met als resultaat de ultieme eyecatcher voor ieders interieur die van tijdloos design houdt. De limited edition Tanqueray-style S 179 is vanaf vandaag voor een beperkte tijd verkrijgbaar op www.tanqueray-thonet.com.

Een samenwerking van waarde

De geschiedenis van Tanqueray begon in 1830 met de grote ambitie om de beste gin ter wereld te produceren. Oprichter Charles Tanqueray weigerde de status quo van die tijd te accepteren en spendeerde vele jaren om de perfecte samenstelling van het receptuur te vinden. Door zijn onconventionele ideeën vond hij Tanqueray’s eigen unieke stijl. Zo is Tanqueray gin geworden tot wat het nu is: een waar botanisch icoon. 

Een gedeelde visie legde de basis voor de samenwerking met het prestigieuze meubelhuis Thonet, dat ook terug kijkt op een lange bedrijfstraditie van meer dan 200 jaar. Met een portfolio van beroemde designklassiekers, maar ook hedendaagse producten, geeft het bedrijf al jaren vorm aan menig interieur met hoogwaardige meubels. Thonet creëert innovatieve producten die ontworpen zijn om lang mee te gaan: ze worden gekenmerkt door de hoogste kwaliteit en een tijdloos design. 

Met de creatie van de bar cart ontmoeten de twee stijliconen elkaar, met als resultaat een limited-edition van de bekende S 179, een design dat oorspronkelijk werd toegeschreven aan de architect Mies van der Rohe. De nieuwe versie draagt de onmiskenbare handtekening van Sebastian Herkner. De bekroonde ontwerper uit Offenbach bij Frankfurt staat wereldwijd bekend om zijn aanpak waarbij hij traditionele technieken en materialen combineert met klassiek design en duidelijke functionaliteit. Herkner bleek dus geknipt voor deze taak:

‘Mijn werk wordt gekenmerkt door een gevoeligheid en identiteit die de nadruk legt op functie, materiaal en detail. Daarbij draag ik kenmerken uit verschillende culturen over, interpreteer deze en vertaal ze in nieuwe artefacten. Dit karakter geeft respect en persoonlijkheid aan de meest alledaagse voorwerpen,’ aldus Sebastian Herkner, ontwerper van de Tanqueray x Thonet S 179. Herkner is erin geslaagd de kleuren, materialen en symbolen van de bekende Tanqueray-fles te combineren met het iconische meubelstuk.

‘Tijdens het maakproces van de nieuwe S 179 was het voor mij heel duidelijk: de ziel van de klassieker moet behouden blijven. En toch gaat het om de creatie van een bar cart die past bij de huidige tijdgeest. De combinatie van traditie en innovatie zorgt vaak voor de meest tijdloze meubels, waarbij de grootste uitdaging is om de kloof te overbruggen zonder een van beide aspecten te verliezen,’ aldus Sebastian Herkner, ontwerper van de Tanqueray x Thonet S 179.

Symbiose van tijdloos design

Huisbar, dressoir of serveerwagen. Op alle gebruiksgebieden was en is de S 179 een designobject dat een nauwe culturele band heeft met de bar-cultuur van de vorige eeuw. Sebastian Herkner heeft het design icoon nu voorzien van onmiskenbare details die zowel het klassieke chromen frame van het origineel als het Londense groen en zilver dat zo kenmerkend is voor Tanqueray overnemen. Het oppervlak van de trolley van geribbeld glas in dezelfde kleur en het spiegelende onderste schap bieden voldoende ruimte voor Tanqueray-flessen en de tools die nodig zijn om lekkere cocktails, longdrinks en dergelijke te bereiden. Hoogwaardige lederen handvatten in koningsgroen, met Tanqueray-gravure, en iconische zegelstempeldecoraties maken het ontwerp af. 

De Tanqueray x Thonet S 179 en de accessoires zijn vanaf 20 oktober voor een beperkte periode exclusief verkrijgbaar via de online shop op https://www.thonet.de/shop/de.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *