Schoonmaken is niet mijn hobby. En ik weet dat dit voor vele geldt. Als ken ik ook personen die schoonmaken zo leuk vinden dat ze het zelfs bij andere aanbieden. Mijn vriendin is er zo een. Die vindt het heerlijk om schoon te maken, zij kan schoonmaken als een prof. En hoe viezer hoe beter. Ze vindt het heerlijk om zich een dag op een ruimte te richten en aan het eind voldaan naar huis te gaan en een schone kamer achter te laten.

Zoals gezegd mijn hobby is het niet. Voor mij is het iets noodzakelijks. Je moet nu eenmaal je leefruimte schoonhouden. Dat is beter voor je gezondheid maar ook voor je humeur. Want een schoon huis geeft nu eenmaal een goed gevoel.

Keuken schoonmaken

Een van mijn minst favoriete ruimte om schoon te maken is de keuken. Dat komt mede omdat wij een zwarte keuken hebben. Prachtig om te zien maar een drama om schoon te houden. Elke waterdruppel zie je. Nu heb ik daar wel een goede remedie voor gevonden. Maar ik had nog een ander item in de keuken waar ik van baalde. De inductiekookplaat!

Toen we deze keuken hebben laten plaatsen hebben we nooit nagedacht over nieuwe pannen. Mijn tip, als je van gas naar inductie gaat altijd nieuwe pannen kopen. Want onze oude pannen hadden dus een hele lelijke vlek in de plaat gemaakt. En die plek zit er eigenlijk al meer dan een jaar. Ik durfde namelijk niet met middelen aan de slag om dit schoon te maken. Nu las ik in een groep goed ervaringen met de middelen van Zielko. Men was erg positief over de allesreiniger.

Ook las ik dat iemand met de reingingspasta haar inductiekookplaat had schoongemaakt. Op basis van haar bericht durfde ik het dan eindelijk aan om ook met onze inductiekookplaat aan de slag te gaan. Nog steeds wel een beetje angstig, zeker omdat er een korreltje in de pasta zit. Ik was al de dood dat de korrel onze plaat zou beschadigen. Maar ik geef toe, de pasta is ideaal.

De pasta breng je aan met een vochtige doek. In verband met de ernstige vervuiling op onze plaat heb ik hem even laten intrekken. En ik moest ook met een speciaal mesje de ingekookte restjes van de pan verwijderen. Maar door de pasta ging dit heel erg makkelijk. Ik moet hem nu nog een keer doen maar het mesje is bot en ik heb nog geen nieuwe kunnen vinden.

Ik ben blij dat ik het aangedurfd heb. Als ik het nieuwe mesje heb ga ik nog 1 keer aan de slag met de pasta en dan weet ik zeker dat ik alle ingebrande vlekken er uit haal. Daarna ga ik wekelijk met pasta het fornuis schoonmaken. Voor het dagelijks schoonmaken van het fornuis gebruik ik de allesreiniger van Zielko.

Badkamer en toilet schoonmaken

Bij het bestellen van de pasta en de allesreiniger zag ik dat ze ook badkamerreiniger verkochten. Nog een ruimte waar de meeste van ons een hekel aan hebben om schoon te maken. En hierin huis leven we met zijn zessen waaronder 3 mannen. Nu moet ik zeggen dat ik echt geluk heb. De mannen hier laten het toilet schoon achter. Maar toch, per dag 6 personen in de badkamer en het toilet vraagt om een goede dagelijkse reiniging.

De spray van geeft een heerlijk geur af. Alleen hierdoor krijg je al snel een schoongevoel. En niet alleen de geur, de spray werkt makkelijk en effectief waardoor je je badkamer of toilet makkelijk en snel schoonmaakt.

Aan het eind van de dag even de badkamer en het toilet sprayen, doekje er door heen en schoon is je ruimte. En als er extra mensen over de vloer komen dan doe ik het vaak nog even een keer extra.

De middelen van Zielko werken echt goed. Ze geven je het gevoel alsof je echt als een prof aan het schoonmaken bent. En naast hun lekker geur hebben de schoonmaakmiddelen nog een groot voordeel. Ze zijn namelijk dierproefvrij. Dat zorgt er voor dat je huis niet alleen lekker schoon is en lekker ruikt. het geeft je ook nog eens een goed gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *