Wees deze periode extra lief voor je huid met NIVEA

Jup, die eerste maanden van het nieuwe jaar zijn even doorbijten. Geen kerst en nieuwjaarsfeestjes meer in het vooruitzicht. De meeste mensen genieten meer van warmere temperaturen en ook al is dit niet de koudste winter die we mee hebben gemaakt, stiekem heeft je huid het toch flink te verduren. Door de kou buiten en de droge, warme lucht binnen kan die namelijk erg uitdrogen. Extra reden dus om haar te voorzien van wat extra liefde in deze donkere dagen. NIVEA geeft je tips om je huid zacht en stralend te houden, zodat je het nieuwe jaar goed van start gaat.

1. Voorkomen is beter dan genezen. Wist je bijvoorbeeld dat die droge huid in de winter vaak (mede) wordt veroorzaakt doordat de verwarming thuis constant staat te loeien? Zodra buiten de temperatuur zakt, maken we het binnen lekker warm en aangenaam (en terecht!) met het gevolg dat de luchtvochtigheidsgraad in huis sterk daalt. Door deze droge lucht neemt het gehalte lipiden (vetten) in je huid af en juist die zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd en soepel blijft. Geen goed nieuws dus… Gelukkig is er heel gemakkelijk iets aan de luchtvochtigheid in huis te doen. De meest easy quickfix is het openen van de douchedeuren na je badkamer sessie. Tijdens het douchen komt er namelijk veel vochtige lucht vrij door het water dat je verbruikt. In plaats van deze vochtige lucht binnen je douchecabine houden, kun je het zo door je huis laten verspreiden.

2. Daar waar je huid nog wat éxtra liefde kan gebruiken, komt het bekende blauwe blik goed van pas. De iconische NIVEA Crème met hydraterende water-in-olie formule verzorgt en beschermt de huid en is heel goed geschikt voor dagelijks gebruik op gezicht, handen en lichaam. Extra tip bij een droge gezichtshuid in deze koude dagen: breng na je dagcrème een laagje NIVEA Crème aan en laat dit intrekken. Zo ga jij met een stralende huid de kou tegemoet.

3. Niets zo vervelend als droge of gesprongen lippen door de kou. Smeer ‘s avonds eens een dun laagje NIVEA Crème op je lippen en laat dit een nachtje intrekken. Zo zijn jouw dry lips in no time verleden tijd. 

4. Warm douchen kun je overigens beter ook niet al te vaak en te lang doen (sorry). Het warme water laat het beschermende vetlaagje van de opperhuid langzaam verdwijnen en ook hier verliest zij dus aan vocht.

5. Vergeet je vitamines niet! Niet alleen de externe verzorging van je huid is belangrijk om een glowy skin te behouden in de winter. Voor een goed verzorgde huid verrichten vitamines uit rode vruchten, citroensap en groenten wonderen. 

6. Huidverzorging moet je in de winter niet onderschatten. NIVEA to the rescue, want dankzij de Verzorgende Bodymilk met amandelolie en vitamine E voelt jouw huid tot wel 48 uur heerlijk gehydrateerd en zacht aan. NIVEA’s gepatenteerde formule is verrijkt met hydraterend serum – een unieke samenstelling van het huideigen hydraterende vermogen, verzorgende lipiden en voedende oliën – die doordringt tot diep in de huid. 

7. Dat insmeren is goed voor nog veel meer: door aanrakingen op de huid maak je namelijk het hormoon oxytocine aan, ook wel het ‘knuffelhormoon’. Het is bekend dat dit hormoon ons zelfvertrouwen en gevoel van ontspanning en veiligheid vergroot. Dus hup, kom onder die warme douche vandaan en wees eens lief voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *