All Stars zijn voor velen de ultieme zomerschoen. Een makkelijke schoen die overal bij past en lekker loopt. En All Stars zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Maar die kleuren worden soms iets minder mooi. Soms worden je schoenen vies, door bijvoorbeeld in het bos te lopen of door knoeien met eten, in deze blog lees je tips hoe je All Stars kan wassen.

Stappenplan All Stars wassen

Verwijder eerst het meeste vuil met een borstel. Mochten je All stars vies zijn geworden van de modder, borstel deze er dan vanaf als het opgedroogd is.

Controleer ook je zolen op steentjes of andere losse stukjes. Deze kunnen anders in je wasmachine terecht komen.

Je kan er ook voor kiezen om je schoenen eerst een nachtje in warm water te laten trekken zodat het ergste vuil er af is. 

Haal, voordat je de schoenen gaat wassen de veters uit de schoenen. Deze veters kan je het beste los mee wassen.

All stars in de wasmachine

Doe de All Stars in een kussenhoes. Hiermee bescherm je je wasmachine. Door de kussenhoes zal de schoen geen deuken in de trommel veroorzaken. En je hoort de schoenen niet heel erg bonken tijdens het wassen. Je kan ook andere kleding mee wassen voor meer demping.

Was de All Stars op 30 graden op een fijnwas programma. Het is belangrijk dat je de schoenen niet op hoge toeren centrifugeert.

Laat je All Stars ook niet onder een verwarming drogen. Hierdoor kunnen ze krimpen.

Tips van andere gebruikers:
– doe een (thee)doek in je schoenen tijdens het wassen. Dit zorgt er voor dat ze minder krimpen.
– zijn je All Stars erg vies zet ze dan eerst een nachtje in de Vanish.
– komen je All Stars zolen erg krom uit de wasmachine, vul dan je schoenen met keukenpapier om ze in vorm te laten drogen. 

Foto door Ricardo Esquivel via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *