Hoe ziet jouw ochtendroutine er uit? Ben jij een snoozer of sta je meteen naast je bed. In deze blog deel ik mijn ochtendroutine met je.

Gelijk in de benen

Zodra de wekker gaat ben ik wakker. Ik ben geen snoozer. Ik word daar eigenlijk alleen maar heel erg moe van. Ik zet de wekker uit, kleed mij aan en ga naar beneden. Mijn man daarin tegen is een echte snoozer. Die heeft veel tijd nodig om wakker te worden.

Als ik dan beneden ben pak ik eerst een kopje koffie. In mijn geval geen echte koffie want daar reageert mijn maag heel erg op. Ik drink alleen echte koffie als we op pad zijn. Ik ontbijt niet. Sinds 6 weken doe ik aan intermitted fasting. Vorig jaar heb ik een heel programma doorlopen om te kijken waar mijn maagklachten vandaan kwamen. Daar kwamen veel allergieën uit. En niet alleen allergieën, ik blijk gewoon een erg gevoelige maag te hebben.

Ittermitted fasting

Sinds ik aan intermitted fasting doe is mijn maag een stuk rustige geworden. Nu kan ik soms zelfs iets eten wat op mijn “verboden” lijst staat. Denk daarbij aan kool, ui of soja. Door maar 8 uur per dag te eten, en dus 16 uur per dag je lijf herstel te gunnen, ontstaat er rust in mijn maag en darmen.

Het voordeel is dus dat ik ’s morgens alleen maar koffie en water drink. Dat scheelt tijd. Ik hoef geen ontbijtje voor mezelf te maken.

Werken in de ochtend

Zodra ik beneden ben pak ik mijn laptop. Ik heb een standaard riedeltje aan websites die ik ’s morgens bezoek. Denk daarbij aan de nieuwspagina’s maar ook funda staat op dit lijstje. Even kijken welke woningen er in onze woonplaats te koop zijn. Niet dat we willen verhuizen maar ik ben gewoon fundaverslaafd.

Verzorging

Na een uurtje ga ik meestal naar boven. Alle kinderen zijn dan naar school. Ik ruim beneden op en ga dan met een grote pot thee richting mijn kantoor. Terwijl de computer opstart maar ik ook mezelf fris en fruitig voor de dag. Douchen, wassen en mijn huid verzorgen. Ik gebruik daarvoor producten van rituals.

Afhankelijk van de dag, heb ik afspraken buiten de deur, doe ik ook sieraden om. Ik ben erg dol op oorbellen en voel mij vaak kaal als ik zonder oorbellen de deur uit ga.

Als dit dan allemaal in orde is ga ik aan het werk tot aan de lunch. Dat is mijn 1e maaltijd dus daar neem ik dan ook echt de tijd voor.

Foto door Nihal Avşar via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *