We dromen er allemaal weleens van om rijk te zijn. Om een rijk leven te leiden. Een leven zonder zorgen. Maar waar de één droomt van een leven met de duurste auto’s, droomt de ander van een rustig bestaan met een spaarrekening van € 10.000,-. Voor iedereen ziet een rijk leven er anders uit.

Hoe ziet jouw rijke leven er uit?

Ooit over nagedacht? Wat zou voor jou het ultieme rijke leven zijn? Is dat een leven waarbij je alle reizen kan maken die je wilt? Is dat wonen in een huis van een paar miljoen of is dat gewoon gezellig vaker met je gezin op pad kunnen gaan?

Voor mijn rijke leven heb ik tussen de 10.000 en 15.000 euro per maand nodig. Ik hoef namelijk niet een garage vol met dure auto’s. Ik zou wel een droomauto kopen. In mijn geval zou dat een Mercedes zijn. Daarnaast zou ik een tweede auto kopen, een leuke stoere Peugeot. Die mogen mijn kinderen dan gebruiken.

Ik hoef niet te wonen in een kas van een huis. Ben erg blij met het huis waar we nu in wonen. Een hoekhuis in een jaren 70 wijk waar alleen maar rijtjeshuizen zijn. Wel zou ik de badkamer en de trappen aanpakken. Deze zijn verouderd en toe aan vernieuwing.

Verder zou ik mijn geld voornamelijk besteden aan mijn gezin. Samen op vakantie gaan. Het liefst meerdere keren per jaar naar Italië maar we zouden dan ook verre bestemmingen aandoen. Zo wil ik heel graag met mijn kinderen naar Maleisië of Thailand.

Ook zouden we zeker 1 keer per week uiteten gaan. Gewoon om het mezelf makkelijk te maken. En omdat ik het gezellig vindt om met mijn gezin buiten de deur te eten.

Rijke gezondheid

Niet alleen geld is bepalend bij een goed leven. Ook je gezondheid is heel erg belangrijk. Goede voeding draagt daar aan bij maar een goed leven is ook een gezonde lichaam en geest. Als jij je lekker voelt heb je sowieso al een rijk leven.

Als je geld hebt is gezondheid wel net iets makkelijker te behalen. Uit onderzoeken blijkt namelijk wel dat mensen die het financieel wat moeilijker hebben vaker ongezond leven. Zij eten iets ongezonder en roken of drinken. Dat kan ook als je veel geld hebt maar de meeste kiezen er dan toch voor om in de supermarkt te kiezen voor biologisch.

Toch weet ik uit van uit mijn eigen omgeving dat miljoenen op de bank geen gezondheid kan kopen. Met een goede gezondheid kan je je ook heel rijk voelen.

Hoe bereik je een rijk leven?

Helaas krijgen we het niet in onze schoot geworpen. Natuurlijk zijn er mensen die het geld erven maar dan nog moet je er mee leren omgaan. Er zijn ook genoeg loterij winnaars die binnen de kortste keren blut waren omdat zij niet wisten hoe ze met het geld moesten omgaan.

Ik wil mijn rijke leven bereiken door hard te werken aan mijn bedrijf. Aan mijn blogs en wie weet in de toekomst wel als coach. Voor nu verdien ik mijn geld met inkomsten van mijn reclamebureau en affiliate marketing. De inkomsten zijn verdeeld over meerdere blogs en in de toekomst hoop ik er nog een paar aan toe te kunnen voegen.

Eerst maar eens het doel behalen dat mijn man kan stoppen met zijn baan en in de zaak mee kan gaan draaien. Dat is de 1e stap waarmee ik mijn rijke leven wil bereiken. Dat wil ik namelijk het liefst 24/7 met hem doen.

De afgelopen 5 jaar heb ik al heel hard gewerkt om dit voor een deel te bereiken. Zo kon ik drie jaar geleden stoppen om voor een baas te werken. Ik verdien met mijn bedrijf al mijn eigen salaris. Nog niet genoeg voor alle wensen die passen bij mijn rijke leven maar de 1e stappen, waar ik heel dankbaar voor ben, zijn al wel gemaakt. Zo ga ik regelmatig met mijn man leuke dingen doen. Theater bezoeken, drankje in een cafeetje, samen lunchen of lekker een weekendje weg. Ik ben dus al aardig op weg. Nu tijd om het niveau een beetje op te hogen.

Foto van Flavien op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *