Als we aan je vragen om een lijstje te maken met daarop interieur items die je echt nodig hebt, dan zal je daar al snel dingen aan toevoegen die iedereen wel in huis heeft. Bijvoorbeeld dingen die je bij vrienden ziet of je van thuis uit hebt meegekregen. Bijvoorbeeld een stofzuiger, een servies, een goede deurmat, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Maar er zijn ook een heleboel items die niet zo bekend zijn, maar in de praktijk wel heel erg handig. Items die niet iedereen heeft maar het leven in en om je woning wel makkelijker maken. Wij zetten er 3 op een rijtje: 

1. Telescoopsteel

Misschien kun je je in eerste instantie geen voorstelling van een telescoopsteel maken. En kan je al helemaal niet bedenken waar je deze voor nodig hebt. Toch is dit item voor de huizen van tegenwoordig erg handig.

Met een telescoopsteel kan je namelijk je ramen op de bovenste verdieping schoonmaken. Gewoon staand vanuit je tuin.

En niet alleen je ramen. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van kunststof schroten aan de buitenkant van het huis, bijvoorbeeld bij een een dakkapel, of de ombouw van de dakgoot. Logisch, want kunststof is namelijk onderhoudsvriendelijk. En door de jaren heen is kunststof zo mooi geworden dat zelfs bij de oudere woningen er steeds vaker gekozen wordt om het hout aan de buitenzijde van de woning te vervangen voor kunststof. Met een telescoopsteel kan je deze kunststof schroten heel erg makkelijk schoon maken.

Ook je zonnepanelen dienen elk jaar schoongemaakt te worden. Met een telescoopsteel wordt dat een makkie. Schone zonnepanelen leveren meer op dus zeker de moeite waard om dat elk jaar even te doen.

2. Quooker

Hij komt steeds vaker terug in het interieur. We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor deze luxe in de keuken. En de quooker kan steeds meer, waardoor hij steeds aantrekkelijker wordt. 

Voorheen kon je de quooker alleen gebruiken voor het tappen van gekookt water. Wat natuurlijk echt al heel erg super is. Wij hebben hem ook en ik vind het nog steeds de beste investering die we hebben gemaakt. Het scheelt je zoveel tijd en energie.

Sinds een paar jaar kan je ook kiezen voor een quooker waarmee je gekoeld en bruisend water kan tappen. Deze geeft je dus nog meer mogelijkheden.

3. Tochtstrippen

Een van de items die we vaak later toevoegen aan ons interieur. En vaak pas al het ‘te laat’ is. Als we al enige tijd hebben zitten koukleumen. Tochtstrips staan toch niet bovenaan je lijstje als je een nieuwe woning betrekt.

Zeker in deze tijd is het raadzaam om zo snel mogelijk te zorgen dat alle warmte in de ruimte blijft. Dat er zo min mogelijk verloren gaat. Het is dus eigenlijk een goede keuze om tochtstrips iets hoger op je lijstje te zetten. 

Al deze items mogen dan niet vaak voorkomen op een interieur lijstje. Het zijn wel allemaal items die je geld besparen. Bij de quooker en de tochtstips snappen we dat wel. Deze besparen ons energie maar ook de telescoopsteel bespaart je geld.
Wij hebben om de 6 weken een glazenwasser en als ik al dat geld in een potje had gedaan had ik de telescoopsteel er al lang uitgehaald.

Kortom kijk niet alleen naar wat leuk staat in je huis, kijk ook eens outside the box.  

Foto van Jonathan Mueller op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *