Pasen, een Christelijke feestdag die elk jaar op de 1e zondag na de 1e volle maan in de lente wordt gevierd. Een dag die we door de jaren heen steeds luxer zien worden. 

Pasen anno nu

Waarbij vroeger alleen een bezoek aan de kerk en het zoeken naar eieren van toepassing was, zien we dat tegenwoordig er flink wordt uitgepakt met Pasen. De ontbijttafel wordt steeds groter en luxer. 

Eerst even kort over de eieren. Waarom eieren met Pasen? 

Met Pasen vieren we dat Jezus is opgestaan uit de dood. Een feest van nieuw leven. Wat mooi samenvalt met de start van de lente. De eieren staan voor vruchtbaarheid, het nieuwe leven. 

Vroeger werden daar echte eieren voor gebruikt. Deze werden versierd en verstopt. Tegenwoordig zien we ook dat de eieren in andere vormen terug komen. En vooral van de paaseitjes kunnen we heel erg genieten. 

Waarbij je deze vroeger alleen in melk, puur en wit had is de keuze op dit moment zo groot dat je bijna niet meer kiezen kan. Wat dacht je van suikerspin, roze koek, vlaflip of beschuit met muisjes smaak? Als je de Jamin TikTok volgt zal je nog veel meer smaken voorbij zien komen. 

Met een giftbox kan je al deze smaken proeven. Erg leuke activiteit voor de komende Paasdagen. Zeker als je net als ik een groot gezin hebt, dan is het leuk om met zijn allen aparte smaken te proeven en deze te beoordelen. Al denk ik wel dat er voor sommige smaken gevochten gaat worden. Misschien worden de meest geliefde smaken wel weer verstopt, maar niet om door een ander gevonden te worden.

Paasontbijt

Natuurlijk horen de eieren niet alleen in een chocolade versie terug te komen. Ook bij het ontbijt horen eieren. Gekookt, gebakken of gescrambeld. Als het aan mijn kinderen ligt moeten alle drie de versies aanwezig zijn. Wij zijn dan ook echte eieren eters. Natuurlijk eten ze graag paaseieren maar ook de echte eieren vliegen hier de deur uit. Gemiddeld gaan er 30 eieren per week door. 

Met Pasen doen we er wel iets speciaals mee. Omdat we een druk gezin hebben zijn speciale dagen zoals Pasen en Kerst belangrijk voor ons. Dat is een moment dat we samen zijn. Dat we genieten van lekker eten en luisteren naar elkaars verhalen. Echt een moment waar we de tijd voor elkaar nemen. Normaliter hebben we door sport en werk niet heel veel tijd om rustig samen van een maaltijd te genieten. Als het dan kan dan pakken we ook echt uit. Lekker broodjes, eieren, luxere vleeswaren en natuurlijk mag met Pasen een afsluiter van koffie met een paaseitje niet ontbreken. 

Paasversiering

En niet alleen de tafel is versierd. We zien de laatste jaren ook dat er een grote toename is met het versieren van je huis tijdens de Paasdagen. We nemen geen genoegen meer met een “simpele”: paastak met daarin (decoratie) paaseieren. We maken tegenwoordig hele stijlhoekjes. Het alom bekende hollandse warenhuis verkoopt hele leuke glazen haasjes waarin je de paaseieren kan bewaren. Bij de bekende winkel waar je meer koopt dan je lief is verkopen ze zelfs lichtjes in de vorm van paasfiguurtjes. 

Je kan dit jaar (Pasen valt op 9 en 10 april) flink uitpakken. Maak er een luxe feestje van waarbij je geniet van tijd met je familie en vrienden. 

P.s.: En even niet op de lijn letten, met een goede wandeling ben je de paaseitjes zo weer kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *