Heb jij weleens een nacht doorgebracht in een tiny house? Het is echt een toffe ervaring om in zo’n knus vakantiehuisje te slapen. Bovendien hebben dit soort kleine accomodaties een kleinere ecologische voetafdruk dan de meeste grote hotels en vakantieparken, dus zeker ook een aanrader als je duurzamer wil reizen. Mijn 3 favoriete tiny houses in Nederland deel ik hier.

3x favoriet tiny house in Nederland

Wat is een tiny house? Deze kleine gebouwen noemen ze ook wel microwoningen. Ze worden gebruikt als woonhuizen, maar ook steeds vaker als recreatiewoningen. Het compacte formaat zorgt ervoor dat de meeste kleine huisjes verplaatst kunnen worden. En bij de bouw worden zoveel mogelijk natuurlijke en duurzame materialen gebruikt.

Omdat tiny houses zo klein zijn hoef je niet veel te stoken om zo’n woning te verwarmen. Dat maakt deze huisjes ook nog eens energiezuinig. En misschien verwacht je het niet, maar in een tiny house kun je evengoed alles vinden wat je maar nodig hebt.

Tiny house in Drenthe

In een bosrijke omgeving staan de vakantiehuisjes van TinyParks. Dit stukje vakantiepark bestaat uit allemaal houten tiny houses, die zo neergezet zijn dat je toch totale privacy hebt. Vanuit de meeste huisjes heb je prachtig uitzicht door een groot raam. Op het bos bijvoorbeeld. Of op de open velden.

De tiny houses in Drenthe hebben allemaal een veranda waar een schommel of hangmat hangt. In de woning heb je een kleine douche en toilet. Op het park is ook nog een sauna aanwezig, waar je vooraf voor moet reserveren.

De huisjes zijn prachtig ingericht, dus voor interieurliefhebbers echt een aanrader! En op het park worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Tiny boat in Rotterdam

Een bijzondere ervaring was het overnachten in een wikkelboat in Rotterdam. Middenin de stad liggen twee kleine tiny houses op het water in de Marina haven. De ideale plek om bij te komen na een drukke dag in de stad.

De kleine boot heeft luxe extra’s zoals een jaccuzzi op het dek en een beamer die je kunt richten op de gordijnen zodat je vanuit bed een film kunt kijken. Hoe tof is dat?

Zowel voor als achter op de woonboot bevinden zich twee uitklapbedden. Er is ook een werkplek, een zithoek en een eettafel. Helemaal compleet dus!

Tiny house in Arnhem

De laatste mini-recreatiewoning in dit lijstje tiny houses in Nederland is er een op een Europarcs vakantiepark. Dat lijkt misschien niet heel bijzonder, maar het voordeel van deze plek is dat je gebruik kunt maken van alle andere faciliteiten op het park. Een binnenbad, een zwembad buiten en de wellness bijvoorbeeld. Ook voor kinderen zijn er een heleboel activiteiten en speelplekken.

Bovendien kun je op looppafstand het restaurant vinden. Maar als je liever in je leuke huisje wil eten, haal je gewoon wat af bij de snackbar op het park.

Ook de tiny house woningen in Arnhem zijn met smaak ingericht.

Nog meer tiny houses

Ik heb helemaal de smaak te pakken en zou nog graag eens willen overnachten in een ander tiny house in Nederland. Ik heb bijvoorbeeld Cabin Anna nog hoog op mijn verlanglijstje staan, omdat je het dak van deze vakantiewoning helemaal open kunt schuiven en zo kunt slapen onder de sterrenhemel.

Op het vakantiepark in Drenthe is trouwens ook een boomhut te huur, waar je hoog boven de grond kunt eten en slapen. Dat lijkt mij echt een geweldig avontuur!

Tot slot benoem ik nog het Tiny Hotel in Nistelrode, waar ik ook best nog eens zou willen slapen. Dit tiny house is geschikt voor 6 personen, dus ideaal voor een weekendje weg met vrienden of familie.

In welke van deze drie tiny house vakantiewoningen in Nederland zou jij graag nog eens willen overnachten?

Liefs, Mirjam Groene blogger bij eengoedverhaal.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *