Er is niets lekkerder dan er met een korte stedentrip even lekker tussenuit te gaan. Een nieuwe stad leren kennen, nieuwe mensen, nieuwe gerechten en een paar dagen even niets hoeven. Hoe goedkoper zo´n stedentrip is, hoe vaker je er een kunt maken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je stedentrip zo voordelig mogelijk boekt?

Geen pakketten boeken

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Boek geen pakket. Ja, het kan makkelijker zijn om een compleet verzorgde stedentrip te boeken, dus inclusief vlucht, hotel en soms een transfer. Maar je zal op deze manier altijd duurder uit zijn dan wanneer je hem zelf samenstelt. Daarnaast is je keuze qua accommodatie veel beperkter. Aanbieders hebben vaak een deal met één tot een handvol hotels of B&B´s, dus zit je vast aan wat de aanbieder je voorschotelt. Niet heel avontuurlijk. Maar hoe moet het dan wel?

Om écht goedkoop uit te zijn, en hierdoor je aantal mogelijke stedentrips per jaar flink op te schroeven, ga je op zoek naar je eigen stedentrip. Eentje waarbij je zelf de vlucht uitzoekt en kijkt waar je wil verblijven. Misschien is het wel een hele grote stad en wil je in twee verschillende accommodaties verblijven, ook dat kan dan gemakkelijk.

De bestemming en de vlucht

Allereerst moet je natuurlijk op je bestemming zien te komen. En een goedkope stedentrip begint met een goedkope vlucht. Hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper je kunt vliegen. Laat je de bestemming en de exacte data open, dan kun je er zeker van zijn dat jij een spotgoedkoop ticket kunt vinden.

Zoekmachine

Een goede methode is de zoekopties van Skyscanner benutten. Deze zoekmachine zit vol met prijzen van vele aanbieders naar honderden bestemmingen. Als je een zoekopdracht uitvoert op Skyscanner kun je de bestemming en de exacte datum open laten. Dus stel je voor dat je in mei een stedentrip wil maken, dan vul je alleen de luchthaven van vertrek in en bij bestemming kies je voor ´Overal´. Vul de maand van je voorkeur in (of ´Altijd´ als je écht heel flexibel bent), en klik op ´Zoeken´. Je krijgt nu een lijst met bestemmingen en vanaf-prijzen van laag naar hoog. Loop door de lijst tot je een mooie prijs en bestemming tegenkomt. Op deze manier lukt het je zeker om voor slechts een paar tientjes een leuk ticket te scoren.

Deals

Je kunt ook een dealwebsite in de gaten houden. Deze websites houden de ticketprijzen in de gaten en zodra er een goede deal langskomt maken ze daar melding van. Op deze manier kun je soms écht hele goedkope tickets scoren en kun je zomaar voor €10 retour (of minder!) naar je droomstad vliegen. Kijk bijvoorbeeld eens op TicketTipper.nl.

Accommodatie

Het is je gelukt en je hebt een mooi ticket gevonden naar een fijne stad. Dan nu de accommodatie nog. Hiervoor kun je het beste een boekingssite gebruiken als Booking.com of Agoda. Hier kun je op je minimale eisen filteren en vervolgens de lijst van goedkoop naar duur sorteren. Wedden dat je een mooie deal tegenkomt? Wil je het écht grondig aanpakken en ben je eruit waar je wilt verblijven, dan kun je kijken of je de website kunt vinden van de accommodatie zelf. Soms is direct boeken bij het hotel of guesthouse goedkoper dan via een boekingssite, omdat het hotel nog commissie moet afdragen.


Nu je weet hoe je het goedkoopste een stedentrip inclusief overnachtingen kunt uitzoeken, is er nog één ding wat je moet doen: boeken natuurlijk! Maar pas op, goedkoop reizen kan verslavend werken!

Foto van Florian Wehde on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *