Dingen om te doen met je vriendinnen, wat kan je doen? In dit artikel geven we je een aantal tips

Naast mijn baan en drukke gezin vind ik het erg leuk om tijd vrij te maken voor mijn vriendinnen. Ik zie ze niet elke week, en vaak niet eens elke maand. We hebben namelijk allemaal een erg druk leven. Daarom vind ik het belangrijk om wel regelmatig iets leuk met mijn vriendinnen te doen.

Mijn vriendinnen zijn allemaal ontstaan uit verschillende fases uit mijn leven. Ik ken mijn vriendinnen van school, het werk, via mijn kinderen of uit latere fases uit mijn leven. De meeste kennen elke niet. Sommige hebben elkaar nog nooit gezien. Het is dus niet een standaard groepje vriendinnen. Ik ga eigenlijk altijd afzonderlijk met een van mijn vriendinnen op pad. En per vriendin verzin ik dan leuke dingen om te doen.

Dingen om te doen met je vriendinnen – lunchen

Gezellig samen lunchen is toch wel mijn favoriet. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om lekker lang bij te kletsen. Lekker op je gemak genieten van een heerlijk lunch terwijl we samen de afgelopen weken/maanden doornemen. Omdat ik sommige maar weinig zie en spreek is een lunch van 2 uur geen uitzondering. Bij sommige vloeit de lunch gezellig over in de borrel. Zo hebben we nog meer tijd om bij te kletsen.

Wil je iets anders dan lunch maar wel de tijd hebben om bij te kletsen kies dan voor een high tea. Dat kan met mijn allergieën soms een beetje moeilijk zijn maar ik heb al twee adressen gevonden waar ze goed om gaan met mijn lactose intolerantie.

Dingen om te doen met je vriendinnen – shoppen

Combineer het nodige met het aangename. We hebben allemaal op zijn tijd nieuwe kleding nodig. Hoe leuk is het om samen met je vriendin op pad te gaan en samen je nieuwe zomerkleding uit te zoeken. De meeste mannen houden niet van shoppen dus je kan maar beter met een vriendin op pad gaan.

Om het nog leuker te maken kan je elke keer een andere stad kiezen. Persoonlijk vind ik Amersfoort, Gorinchem en Hilversum leuke plaatsen om te shoppen.

Dingen om te doen met je vriendinnen – bioscoop

Die ene romantische vrouwenfilm kan je beter met je vriendinnen bekijken dan met je echtgenoot. Die snappen namelijk niet waarom jij om die ene scene tranen in je ogen krijgt. Die snappen niet waarom je naar de zoveelste romantische film moet kijken, ze eindigen toch allemaal hetzelfde.

Met je vriendinnen naar de film is beter. Dan kunnen jullie zakdoekjes delen en daarna nog even gezellig bijkletsen.

Is de film niets voor jullie dan kan je er ook voor kiezen om samen naar een theatervoorstelling of musical te gaan. Dat laatste die ik 1 keer per 2 jaar met een vriendin. Zij is dol op musicals, ik hoef echter niet perse naar een musical maar voor haar maak ik een uitzondering. Ik geef het haar dan cadeau voor haar verjaardag. We maken er dan wel een echte happening van. Dan gaan we ook gelijk een hele dag en nacht op stap. Dus eerst gezellig samen eten, daarna naar de musical en overnachten in een hotel in de buurt.

Dingen om te doen met je vriendinnen – welness

Omdat we allemaal een druk leven hebben is het weleens lekker om te ontspannen. Pak eens samen met je vriendinnen een dagje welness. Mocht je een vriendin hebben die liever niet in het openbaar in haar zwemkleding rondloopt denk dan eens aan een prive sauna. Wij maken regelmatig gebruik van prive sauna Zeist. Een ideale plekje waar je naast dat je met je vriendin ontspant ook even lekker kan bijkletsen.

Zoals je ziet zijn er genoeg dingen om te doen met je vriendinnen. Kies iets wat jullie beide leuk vinden of doe net als ik eens in de zoveel tijd een concessie. Vriendschap moet je koesteren en daar mag je best iets voor over hebben.

Foto door Anastasiya Gepp via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *