Ben je ook al aan het genieten van de eerste zonnestralen? Heb je net als ik al lekker zonder jas buiten gelopen? 

Door dit weer krijg je echt zin in de zomer. Ons eerste stranduitje staat al gepland. Zwemmen gaat hem nog niet worden, maar dit weekend wordt het echt lekker weer dus we gaan even gezellig aan de kust een hapje eten. 

De zon geeft niet alleen vreugde, ook (positieve) hersenspinsels. Want is je kledingkast al klaar voor het mooie weer? Deze winter was donker en grauw. Een echte winter voor dikke truien en makkelijke broeken. De zomer is echter van een ander kaliber. Dan willen we flaneren met mooie rokjes en tshirts met leuke dessins. 

Groeiende pubers

Mijn eigen kledingkast is redelijk klaar voor de zomer. Ik ben natuurlijk volgroeid en hoef alleen maar kleding te kopen omdat ik dat leuk vindt. Mijn twee dochters moeten echter nieuwe kleding kopen omdat ze weer gegroeid zijn. 

Onze meiden van 13 en 14 zijn nog volop in de groei. Het meisje verdwijnt en langzaamaan ontpoppen er twee mooie dames. Dames die een eigen smaak hebben. Het is erg leuk om te zien dat de stijl van de dames zo verschilt. 

De oudste heeft een meer klassieke stijl die ze aanvult met een stukje van haarzelf. Zij draagt flared broeken met daarop een coltrui of een t shirt met een leuk vest. Dit styled ze af met zelfgemaakte oorbellen. Dit is echt haar kenmerk. Zelfs de leerkrachten herkennen haar aan haar paddenstoel oorbellen. 

In tegenstelling tot de oudste draagt de jongste juist het liefst kleding die opvalt met gekochte oorbellen die bijna niet opvallen. Waarbij de oudste rustige kleuren draagt vindt de jongste het leuk om kleding te dragen met uitgesproken kleuren. Vooral geel is op dit moment favoriet. En zo fel als ze vroeger tegen roze was, zo dol is ze er nu op. Haar kamer moet in oud roze geverfd worden en de 1e roze jurkjes en shirts voor deze zomer zijn besteld. 

Eigen stijl

Ik vind het leuk om te zien dat dames een eigen stijl ontwikkelen. Ze kopiëren niet van klasgenoten of vriendinnen. En de dames zijn dol zijn op shoppen. Hun outfit komt uit verschillende winkels. 

Sinds een tijdje krijgen ze kleedgeld, dat ze bewust maakt van hun aankopen. Hun kleding hoeft niet van een bepaald merk te zijn. De jongste houdt wel van Tommy Hilfiger schoenen maar die kan ze goedkoop aanschaffen omdat haar oom daar werkt. 

Ze gaan verstandig met hun geld om. Kopen goede basisstukken die ze goed kunnen combineren. Ook vinden ze het leuk om soms, als het budget laag is, kleding via Vinted te kopen. Zo zorgen ze ervoor dat ze er toch altijd stijlvol uit zien. 

Voor hen is de zoektocht voor de zomer al begonnen. De eerste t shirts en zomerjurkjes zijn al besteld. Als we dit weekend naar het strand gaan kunnen deze wat betreft de temperatuur nog niet aan, maar daar zal later in dit jaar zeker verandering in komen.

Fotbron: Arnel Hasanovic on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *