Deze skincare ingrediënten passen bij de verschillende leeftijdsfases

Let’s celebrate, want ouder worden is iets moois. En met die extra jaren op de teller komen daar automatisch lijntjes en andere tekenen van huidveroudering bij. Door te kiezen voor de juiste huidverzorging kan je jouw huid op de mooiste manier laten verjaren. Wist je namelijk dat de huid door de jaren heen andere behoeftes heeft? Welke ingrediënten zijn nu echt van waarde om huidveroudering tegen te gaan bij welke leeftijd? NIVEA to the rescue, zij zetten de juiste ingrediënten voor je op een rijtje. Smeren maar. 

Vochtverlies
De eerste tekenen van huidveroudering zien we tussen de twintig en dertig jaar. De huid begint langzaam vocht te verliezen. Essentieel dus om op tijd te beginnen met hydrateren, hydrateren en nog eens te hydrateren. Wat je daarvoor smeert? Een hydraterende dagcrème, het liefst een die dat voor 24 uur doet. Het ingrediënt wat daarin onmisbaar is, is hyaluronzuur. Deze stof is van nature al aanwezig in het lichaam, het heeft als eigenschap om vocht aan te trekken én vast te houden. Goed voor die hydratatie, dus. 

Fijne lijntjes en eerste rimpels
De huid vormt vanaf ongeveer ons dertigste levensjaar minder lipiden. En dat is jammer, want lipiden zorgen ervoor dat er vocht vastgehouden wordt en de huid soepel blijft. Minder lipiden betekent dat er kleine scheurtjes in de bovenste huidlaag komen, waardoor er verdere uitdroging plaatsvindt. Dit is de reden dat er fijne lijntjes en rimpeltjes verschijnen op het voorhoofd. Belangrijk om nu te gaan smeren met bijvoorbeeld Q10. Dit ingrediënt beschermt tegen invloeden van buitenaf en vertraagt het verouderingsproces. De NIVEA Q10-lijn bevat Q10 dat 100% identiek is aan de huideigen Q10. 

Minder volume en verlies aan stevigheid
Fast forward, want vanaf ons veertigste zien we dat de huid dunner en minder stevig wordt. Het gezicht wordt minder volumineus en de eerste tekenen worden zichtbaar rond de ogen en de mond. Daar gaan we tegen smeren. Een collageenbooster en creatine bieden hier uitkomst. Creatine zorgt er voor dat de lichaamseigen collageen productie gestimuleerd wordt. 

Verlies aan elasticiteit en collageen
Het verlies aan collageen zet naarmate we ouder worden door. Door de jaren heen wordt de celactiviteit in ons lichaam minder. Hierdoor herstelt de huid langzamer. Collageen biedt dan uitkomst. Dit is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Hieruit worden collageenvezels gecreëerd. Deze vezels zijn terug te vinden in de middelste laag van de huid en vormen daar de collageenstructuur. Die houdt de opperhuid onder spanning. Hoe uitgebreider de structuur, hoe strakker de huid. De hoeveelheid collageen neemt zo’n 1% af per jaar vanaf onze volwassen leeftijd. Hierdoor verlies je contour rondom de kaaklijn en later is dit ook zichtbaar in de wangen. Wat we hiertegen doen? Bakuchiol kan als anti-age krachtpatser een rol spelen. Het wordt vergeleken met Retinol, maar NIVEA toont aan dat Bakuchiol nog krachtiger werkt. Dit ingrediënt bevordert de celactiviteit en beschermt de huid beter tegen schade door vrije radicalen dan Retinol*. Ook verhoogt Bakuchiol het collegaanniveau in de cellen al na slechts 4 uur**. Dit helpt de huid aanzienlijk te verstevigen. Bovendien wordt Bakuchiol beter verdragen door de huid en is het daardoor geschikt voor alle huidtypes.  

Vlek-weg
Pigmentvlekjes kunnen gedurende ons leven tevoorschijn komen. Hier liggen tal van redenen aan ten grondslag, denk aan de zon, een zwangerschap of acne. Gaan we richting de zestig, dan vinden de welbekende pigmentvlekjes -in dit geval vanuit ouderdom- hun weg naar onze huid. Ook verliest de huid haar soepelheid en dikte. Reden genoeg om extra verzorging tegen pigmentvlekken te geven. Hiervoor is het gepatenteerde ingrediënt Luminous630® van NIVEA geschikt. Dit ingrediënt kwam tot stand na tien jaar intensief onderzoek, waarbij zorgvuldig is gekeken naar de oorzaak van de disbalans in melanine. Het NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Serum bevat tevens hyaluronzuur en vitamine E, voor de anti-veroudering. 

Tip der tippen: Wellicht is dit je al bekend, maar het is belangrijk om altijd, ook in de winter of op een bewolkte dag, te smeren met een SPF. Kies hier voor minimaal SPF30. De zon is namelijk de grootste veroorzaker van huidveroudering. Conclusie: altijd die zonbescherming mee. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *