Veel mensen denken erover na om te gaan sporten maar blijven uiteindelijk toch op de bank zitten. We hebben daarom een aantal tips voor je verzameld zodat het dit keer wel gaat lukken. Zo kun jij je gezondheid een boost geven en ga je jezelf een stuk fitter voelen! 

Tip 1: Ga voor een sport dat je echt leuk vindt

Beginnen met sporten is niet zo moeilijk, het volhouden daarentegen kan voor sommige wel lastig zijn. Daarom is het belangrijk om een sport te kiezen dat je echt leuk vindt. Dat zorgt ervoor dat je er in plezier in hebt en ook nog eens gemotiveerd blijft. Neem bijvoorbeeld een abonnement op de sportschool en doe aan krachttraining. Een rondje hardlopen in de buurt is ook een optie of wat dacht je van mountainbiken in het bos? 

Tip 2: Bouw het langzaam op

Wanneer je weinig ervaring hebt met sporten is het van belang dat je het langzaam opbouwt. Op het moment dat je onrealistische verwachtingen hebt en je het niet haalt zorgt dit ervoor dat je mogelijk vroegtijdig gaat stoppen. Het is daarom goed om een schema voor jezelf te maken en je hier aan te houden. Iedere keer kun je een stapje meer zetten en als dat dan lukt zul je hartstikke trots zijn op jezelf. 

Tip 3: Luister naar muziek 

Muziek kan soms magisch werken en dat is wanneer je gaat sporten ook zo. Zorg dat je een playlist creëert met je favoriete muziek. Als je niet weet naar welk soort muziek je wilt luisteren raden we nummers aan met een lekkere beat. Dit geeft je een heerlijke boost. Je zult merken dat de tijd ook vliegt als je sporten en muziek combineert. De kans is groot dat je na de sportsessie nog wel even door had kunnen gaan.

Tip 4: Koop comfortabele sportkleding

Als je gaat sporten is het natuurlijk ook fijn als je de beschikking hebt over sportkleding dat lekker zit. Ga eens langs de sportwinkel, verwen jezelf en scoor een comfortabel sportoutfit. Vergeet natuurlijk ook de schoenen niet. Als je wilt gaan hardlopen raden we aan om de hulp in te schakelen van een medewerker zodat je eventuele blessures kunt voorkomen. Met zo’n mooie outfit in de kast moet je wel gaan sporten!

Tip 5: Samen sporten

De laatste tip die we je mee willen geven is ga samen sporten met iemand anders. Bel je beste vriendin op, een familielid of een kennis en spreek af om samen actief te gaan worden. Je kunt elkaar motiveren en natuurlijk zorgt het ook voor een heleboel gezelligheid. Samen sporten en na de sessie samen genieten van een heerlijke herstelshake. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *