Hier zijn de scholen alweer begonnen. De vakantie is voorbij. De oudste begint pas volgende week. Hij start op het MBO. Maar de andere kinderen zijn deze week gestart. Het was even wennen. Zeker het vroeg opstaan was een moeilijk momentje. Ook het weer terug in een ritme komen is een dingetje, want ook de sporttrainingen zijn weer gestart. Gelijk weer terug in het ritme van het dagelijks leven. 

We beseften ons allemaal dat de vakantie dus echt voorbij is. Dat het gedaan is met het uitslapen, het luieren en genieten van de Hollandse zon. Gelukkig hebben we wel al iets om naar uit te kijken, want de stacaravan voor volgend jaar is al geboekt. Volgend jaar geen Nederlandse zon maar de Italiaanse. Twee weken genieten aan het Lago Maggiore. 

Eigen vakantieadres

Dit jaar hebben we vakantie gevierd in Nederland. We hadden een huisje gehuurd van Landal op Landal ‘t Loo in Oldebroek. Een erg leuk vakantieplekje waarin in de omgeving genoeg leuks te zien is. Zo bezochten we de plaatsen Zwolle, Elburg en Nunspeet. Deze omgeving liet ons weer duidelijk zien waarom je eigenlijk niet alleen maar naar het buitenland op vakantie hoeft te gaan. Wij proberen daarom ook reizen in Nederland en het buitenland te combineren. Zo ontdekken we Nederland maar ook Europa, in ons geval het liefst Italië. 

Eigenlijk is daar een ideale combi voor. Een stille droom. Ik zou graag een chalet in Nederland willen en dan in de zomervakantie naar Italië gaan. Zo kan ik beide vakantiebestemmingen combineren. In het weekend kunnen we dan genieten van ons chalet in Nederland en in de zomer kunnen we genieten aan de Italiaanse meren.

Chalet in Nederland

Omdat wij ook vanuit huis werken biedt een chalet in Nederland ons nog veel meer mogelijkheden. Nu boeken we zeker 3 keer per jaar een chalet om even bij te komen, even alleen eropuit. Afgelopen jaar hebben we een chalet gehuurd die deels diende als kantoorruimte. We waren beide bezig met een traject (youtube filmpjes maken en een e-book schrijven) waarbij we even rust nodig hadden. Even geen afleiding.

Wij hebben geluk dat er heel veel leuke vakantieparken bij ons in de buurt zijn. We hebben een chalet op 15 minuten rijden van ons huis gehuurd. Zo konden we ‘s nachts thuis bij de kinderen zijn maar overdag werken in een rustige omgeving zonder afgeleid te worden. 

Natuurlijk hebben we er ook beiden een nachtje geslapen. Wij vinden het beiden zo heerlijk om even alleen te zijn. Even lekker naar je eigen muziek luisteren, mediteren, voor jezelf koken en doen waar jezelf zin in hebt.

Mochten wij een eigen chalet of stacaravan aanschaffen dan zou dit ook zeker op deze manier door ons gebruikt worden. Ik denk dat we zeker elk kwartaal en misschien zelfs wel maandelijks het chalet als kantoor zouden gebruiken. Een kantoor op deze manier is natuurlijk ideaal. Zo kan je gezin recreatief gebruik maken van het chalet en jij kan het als werkplek gebruiken. Dat is optimaal genieten van alle mogelijkheden. 

Photo by Jed Owen on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *