Een eigen blog starten. Jouw leven in een eigen blog. Hoe doe je dat?

Een luxe lifestyle, of een lifestyle waar je van houdt kost geld. Om te kunnen reizen, om uiteten te gaan of om leuke dingen te kopen & te doen zul je toch geld moeten verdienen. En dat kan bijvoorbeeld door een eigen blog. Door een eigen blog kan je heel erg goed een luxe leven leven. Je kan zelf lokatie onafhankelijk leven, een digital nomad worden. Maar hoe? Hoe hoe je het vol?

Leuk een eigen blog maar na een paar blogs weet ik vast niet meer waar ik over moet schrijven. Hoe kan je ideeën? Hoe weet je waarover je moet bloggen?

Een eigen blog starten

Iedereen heeft wel iets waar hij over kan schrijven. En zeker als je een persoonlijke blog start. Er zijn heel veel persoonlijke blogs. Dat komt omdat we het leuk vinden om te lezen hoe het leven van iemand anders er uit ziet. Een kijkje in het leven van een ander, misschien wel iemand die wel het leven leidt waar jij van droomt.

Een eigen blog starten geeft je de mogelijkheid om te leven zoals jij het wilt


Jij kan zelf ook dat voorbeeld zijn door een eigen blog te starten. En nu denk je misschien dat dat veel werk is maar begin gewoon met schrijven. Zie het al een soort dagboek en vertel wat je dagelijks doet. Hoe jouw leven eruit ziet. Dat vinden mensen al leuk om te lezen. En wees niet bang dat je uitgepraat bent. Daar zijn namelijk hele makkelijke trucjes voor.

Mijn ultieme tip voor het vinden van blogonderwerpen:

Een keer in het kwartaal ga ik naar de kringloop en ga daar op zoek naar tijdschriften en boeken die passen bij mijn website. Even uitgaande van mijn interieurblog (ik heb nog een aantal andere sites met uiteenlopende onderwerpen) haal ik dan een hele stapel tijdschriften over wonen. Bladen zoals de VT wonen, Libelle, Margriet enz. Op een rustige zondag ga ik op de grond zitten met mijn schrijfblok in de aanslag. En het enige wat ik ga doen is koppen lezen. Of eerder gezegd woorden. De koppen neem ik niet over maar ik zet allemaal woorden neer.

Als ik een hele lijst met woorden heb ga ik blogtitels maken. Meestal probeer ik er een stuk of twintig te maken. Op deze manier heb ik voor een heel kwartaal inspiratie. Op mijn bureau heb ik een klapper waarin ik deze lijst bewaar. Als ik dan geen inspiratie heb pak ik deze lijst er bij.

Dit doe ik overigens niet alleen met tijdschriften. Als ik niet genoeg inspiratie uit de tijdschriften kan halen ga ik een middagje op Pinterest rondstruinen. Zoek daar op het woord waar je over blogt en ook hier vind je voldoende inspiratie.

Bovenstaande methodes werken heel erg goed maar zorg er wel voor dat je geen copycat wordt. Ga geen teksten kopieëren. Laat je alleen maar inspireren.

Een eigen blog starten kan je de gelegenheid geven om je baan op te zeggen.

Bloggen over recente gebeurtenissen

Nog meer inspiratie nodig? Hou het nieuws bij en blog over recente gebeurtenissen. Schrijf wel over de leuke dingen in het nieuws. Bijvoorbeeld een blog over het mooie weer wat er in het weekend aankomt. Of een groot event waar we allemaal naar uitkijken.

Oude blogs gebruiken

Heb je al veel blogs geschreven kijk dan eens naar de blogs die veel gelezen worden. Herschrijf deze of schrijf er een vervolg op. Misschien hebben er wel mensen op gereageerd en kan je deze reacties verwerken in een nieuwe blog.

Als je helemaal blanco bent kan je op Pinterest hele lijsten vinden met voorbeeld blogonderwerpen zoals:

 • Wat is je favoriete film?
 • Waar kan men je ’s nachts voor wakker maken?
 • Hoe was je jeugd?
 • Was je een goede leerling?
 • Doe je aan sport?
 • Waar wil je nog naartoe op vakantie?
 • Wat is jouw kledingstijl?
 • Welk eten vindt je lekker?
 • Wat is je droom voor de toekomst?
 • Wie is jouw idool?
 • Heb je angsten?

Allemaal ideeën die je kan gebruiken voor het schrijven van een blog. Als je in het dagelijks rondkijkt zul je op een gegeven ogenblik overal ideeën voor je blog in zien. Je kan dan geen tv meer kijken zonder onderwerpen voor je blog te ontdekken. En als je net als ik bent zal je ook steeds minder tv kijken want je vindt het veel te leuk om met je blog bezig te zijn.

Een eigen blog starten geeft je de mogelijkheid om je verhaal te delen.

Het is ook handig om altijd iets te hebben waar je ideeën op kan schrijven. Noteer ze in je telefoon of heb altijd een notitieboekje bij de hand. Zo ontstaat er een database aan onderwerpen.

Je blog wordt eigenlijk een soort kindje. Je wilt het laten groeien, je wilt er aandacht aan geven. Je bent trots op je blog en je wilt ook dat meer mensen het lezen.

Een eigen blog starten strategie

Als je blog groter wordt zul je ook anders gaan denken. Je zult dan naast dat je je verhaal kwijt wilt ook strategischer gaan werken. Je gaat onderzoek doen naar woorden die passen bij jouw doelgroep en op basis hiervan blogs gaan schrijven. Zo komen er namelijk meer mensen op je blog en hoe meer mensen hoe meer kans jij hebt om geld te verdienen met je blog. En dat is wat je wil want met je blog wil je je lifestyle bekostigen. Reizen en stedentrips boeken. Je wilt dat jouw blog jou de mogelijkheid geeft om je baan op te zeggen.

Een eigen blog starten, start vandaag!!!

Je hebt hier wel tijd voor nodig. Het heeft mij bijna 10 jaar gekost om mijn baan op te zeggen. De tijd was toen wel iets anders. Nu, zeker als je gebruik maakt van social media, kan je je blog sneller laten groeien. De tijd van nu biedt je meer mogelijkheden. Het is dus zeker niet te laat om een eigen blog starten. Hoe eerder hoe beter. Als je vandaag begint kan je over een jaar tevreden terug kijken naar wat je allemaal al bereikt hebt.

Foto van Arnel Hasanovic on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *