Een vakantiehuis huren is een geweldige optie als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het huren van een vakantiehuis. 

Opletten met oplichters

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een vakantiehuis huurt van een betrouwbare bron. Er zijn veel oplichters die proberen om vakantiehuizen te verhuren aan onwetende toeristen. Wees dus voorzichtig wie je vertrouwt. Het beste is om een vakantiehuis te huren bij een erkende reisorganisatie.

Bekijk foto’s en beschrijving

Ten tweede is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet wat je kunt verwachten van het vakantiehuis. Vraag de verhuurder om foto’s en een beschrijving van het huis. Zorg ervoor dat je weet hoeveel slaapkamers het heeft, of er een keuken is, en of er een tuin is.

De huurprijs inclusief of exclusief kosten

Ten derde is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet wat de huurprijs is. Vraag de verhuurder om een prijsopgave. Zorg ervoor dat je weet of de prijs inclusief of exclusief btw is. Ook is het belangrijk om te weten of er extra kosten in rekening zullen worden gebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan water, elektriciteit, eindschoonmaak, enzovoort. Op je op voorhand weet welke kosten er extra zijn, kun je hiermee rekening houden.

Contactgegevens noteren

Ten vierde is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet hoe je contact kunt opnemen met de verhuurder als er problemen zijn. Vraag de verhuurder om een telefoonnummer of e-mailadres.

Een vakantiehuis voor gezinnen met kinderen

Wanneer je een vakantiehuis voor gezinnen met kinderen wil huren, moet je er zeker van zijn dat het huis beschikt over alle benodigde voorzieningen voor de kleintjes (lees onze ervaring met Landal Harderwijk). Heel wat reisorganisaties in de sector: vakantiehuis verhuur, bieden een uitgebreide selectie aan vakantiehuizen die perfect zijn voor gezinnen met kleine kinderen. Al deze huizen beschikken over een aantal mogelijkheden die speciaal ontworpen zijn om gezinnen met kinderen tegemoet te komen, zoals een baby- en kinderbedje, kinderstoelen, een kindvriendelijke tuin met speeltoestellen, een oppasdienst op aanvraag, enzovoort. Noteer voor jezelf waaraan het huis moet voldoen en filter op die manier de beschikbare vakantiehuizen. 

Vakantiehuizen voor groepen

Vakantiehuizen voor groepen, of ook wel groepsaccommodaties genoemd, zijn vaak te huur voor groepen vanaf twaalf personen. Afhankelijk van hoe groot de groep is waarmee je op vakantie wilt gaan, zijn er zelfs vakantiehuizen voor 50 personen en meer te vinden. In deze huizen is er vaak een ruime woonkamer met open haard, een eethoek en een tv-kamer beschikbaar. De keuken is voorzien van alle gemakken. Op de begane grond bevinden zich meestal verschillende slaapkamers en meerdere badkamers. Ook op de verdieping bevinden zich meestal diverse slaapkamers en badkamers. Als je over een tuin beschikt, is er vaak een zeer groot terras aanwezig, voldoende tuinmeubilair en vaak is er ook een barbecue aanwezig om het zeer gezellig te maken. 

Wees voorbereid met deze tips

Als je de bovenstaande informatie in acht neemt, ben je goed voorbereid op het huren van een vakantiehuis. Veel plezier op vakantie!

Foto door Bianca Gasparoto via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *