Creëer meer vrijheid: ga geld verdienen met affiliate marketing

En ik zeg je meteen, je kan er veel vrijheid mee creëren maar je hebt wel geduld en soms een lange adem nodig. Het duurt namelijk even voordat je een blog gevuld hebt met goede teksten en voordat Google je opmerkt.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is jouw bezoekers doorverwijzen naar een partij om iets te kopen. En als zij dan iets kopen krijg je er een percentage voor. Of je krijgt een vast afgesproken bedrag. Dat krijg je vaak als je een cursus verkoopt.

Voorbeeld: in dit artikel op mijn site https://loveandlifestyleblog.nl/aan-jezelf-denken-hoe-doe-je-dat/ staat een foto met een mok. Zowel achter de foto als in het woord girlboss mok zit een linkje naar Bol.com. Als mensen daarop klikken wordt een een cookie geplaatst. Als deze bezoeker binnen 5 dagen een sale doet bij bol.com krijg ik daar commissie over.

En dan hoeft het niet perse deze mok te zijn. Stel dat deze persoon make-up besteld of zelfs een nieuwe laptop dan krijg ik een percentage van de verkoopprijs. Hoe groot dat percentage is hangt af van de categorie waarin men iets koopt.

Voor de ene categorie ontvang je 2,5%, bij andere 7%. Op deze pagina van Bol.com: https://affiliate.bol.com/nl/ kan je zien hoeveel je krijgt voor welke categorie.

Starten met affiliate marketing

Maar hoe start je nu zoiets? Hoe zorg je dat mensen via jou op dit soort sites komen.

Het belangrijkste is om een onderwerp te kiezen. Een onderwerp dat bij je past. Ben je dol op honden start dan een blog over honden. Ben je dol op koken, start dan een blog over koken.

Je kan kiezen om het algemeen te houden zoals ik met deze blog doe. Maar je kan ook echt kiezen voor een specifieke niche. Bijvoorbeeld alles over de labradoodle of koken met de airfryer. Als je specifieker te werk gaat kan het soms makkelijker zijn om te ranken. Google ziet namelijk dat je alles over 1 onderwerp schrijft en als je dit intern goed naar elkaar linkt zal je sneller bovenaan in Google kunnen komen.

Er zit ook een maar aan het kiezen van een specifieke niche. Het kan moeilijker zijn om steeds nieuwe onderwerpen te kiezen. Het kan zelfs gebeuren dat je helemaal geen nieuwe content meer kan maken omdat je alles al gezegd hebt.

Mijn advies: maak eerst een lijst van zeker 40 woorden die passen bij je onderwerp. En kijk of je vanuit die 40 woorden nog 20 subonderwerpen kan bedenken. Als dat je lukt kan je sowieso al een jaar vooruit met content schrijven. Als het bedenken van de woorden je redelijk makkelijk afgaat heb je een goed onderwerp gekozen.

Je kan beginnen met schrijven.

Hoe geld verdienen met affiliate marketing?

In de cursus van Nicole Succes met affiliate marketing leer je hoe je een website opstart. Zij laat je stap voor stap zien hoe je de site opbouwt.

* met de code: succesmetaffiliatemarketing10 krijg je 10% korting op de cursus

En als je site staat kan je gaan bouwen aan jouw verdienste. Want hoe meer jij zichtbaar bent en gevonden wordt. Hoe meer kans jij hebt op sales.

Ik geef toe dat je daar wel wat tijd voor uit moet trekken. Geld verdienen met affiliate marketing is niet iets wat je aan komt waaien. Het kost tijd. Je moet eerst bouwen voordat je gaat verdienen.

Maar als het eenmaal staat kan je geld verdienen met affiliate marketing. Zo heb ik op een van mijn andere site, een woonblog, 5 maanden geleden een artikel geschreven. Een artikel over een specifieke woonaccessoire. Ik was op gekomen door goed zoekwoordenonderzoek te doen. Dit woord had een hoog zoekvolume, meer dan 800 en er was redelijk makkelijk op te ranken. Nu scheelt het wel dat ik met mijn woonblog een hele hoge DA heb waardoor Google mijn teksten sneller oppakt.

Dat artikel staat nu 5 maanden en ik heb daarmee al bijna € 300,- verdient. Dat is dus € 50,- per maand. Stel je voor de je 20 van dat soort artikelen hebt. Dan heb je al een leuke basis per maand.

Nu heb ik die € 50,- niet verdient omdat mensen dat product hebben gekocht. Ik heb dat geld verdient omdat mensen nadat ze op mijn bol affiliate link hadden geklikt een bestelling bij Bol.com hebben geplaatst.

Geld verdienen met affiliate marketing kan dus op deze manier. Mensen verwijzen naar bijvoorbeeld bol.com, de hema, wehkamp enz.

Je kan ook geld verdienen met affiliate marketing door middel van het verkopen van cursussen. Door het verkopen van cursussen kan je wel hoge sale binnenhalen. Laat je met het verkopen van cursussen niet verleiden door de hoge commissie. Vaak als er hoge commissies gegeven worden is het heel erg moeilijk om hier op te ranken. Er zijn al veel partijen voor je die die hoogste positie al te pakken hebben.

Mijn advies: neem echt een onderwerp dat bij je ligt. Ga niet voor de hoogte maar voor de meeste sales. Geld verdienen met affiliate marketing vraagt om een lange adem moeten. En dat heb je alleen als je schrijft over iets waar je passie voor hebt.

Foto van Windows op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *