We kennen allemaal wel dat punt in ons leven dat we onze leefstijl willen veranderen. En waarschijnlijk kom je wel vaker op het punt want je leefstijl veranderen kost tijd en doorzettingsvermogen. Ik ben ook weer een poging aan het wagen.

Waarom wil ik veranderen?

Ik ben al een tijdje bezig om mij beter in mijn vel te voelen. Zo heb ik 2020 via een soort fodmap dieet uitgevogeld waar mijn lijf niet zo goed tegen kan. Dat is onder andere soja, ui, kool en tomaat verwerkt in sausjes uit een pakje. Ook kan ik niet goed tegen lactose maar dat wist ik al langer.

Deze producten zorgen er echt voor dat ik mij niet lekker voel. Als ik een van deze producten eet kan ik er soms letterlijk een week ziek van zijn Ik probeer dus ze zoveel mogelijk te vermijden. Als heb ik een beetje buikpijn wel over voor een goede Aziatische maaltijd waar soja in verwerkt is.

Naast mijn voeding zijn ook de slappe spieren in mijn lijf een probleem. Dat in combinatie met overgewicht. Ook nu merkte ik weer dat ik veel pijn in mijn rug en benen had. Dat kwam omdat ik niet meer sportte.

Sport geeft je vreugde

Sinds een maand sport ik weer 3 keer in de week. Ik ben overgestapt naar een andere sportschool. Eentje waar ik naartoe kan lopen. Ook mijn nieuwe fysio zit in deze sportschool en dat werkt erg stimulerend. Hij geeft mij allerlei goede tips en zorgt er voor dat ik de oefeningen goed uitvoer.

Omdat ik geld verdien met affiliate marketing en mijn blogs heb ik het geluk dat ik mijn tijd redelijk vrij kan indelen. Hierdoor kan ik drie keer per week naar de sportschool. Ik snap dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Maar ook toen ik nog geen ondernemer was en 24 uur per week werkte probeerde ik tijd te maken om minimaal 2 keer in de week te sporten.

Sport geeft je namelijk een goed gevoel. En sport zorgt er voor dat je goed voor jezelf zorgt. Je eet beter, drinkt veel water en geeft je motivatie. Ook merk ik dat ik meer rust in mijn hoofd heb.

Voeding van deze tijd

Omdat ik nu best veel sport en ook aan krachttraining doe moet ik wel anders eten. Mijn fysio gaf ook aan dat wij als mens te weinig eiwitten eten. En zeker in de fase waar ik nu inzit zijn eiwitten erg belangrijk. Eiwitten zorgen namelijk voor gezonde spieren en die heb ik op het moment niet.

Je leefstijl veranderen houdt ook in dat je kijkt naar je voeding. Ik ben mij daarom gaan verdiepen in eiwitrijk eten en eiwitrijke recepten. En als je uitgaat van de norm hoeveel eiwit iemand mag eten dan heb ik nog bijna dagelijks een tekort. Zelfs de proteineshakes kunnen mij niet altijd helpen om aan de aanbevolen norm te komen.

Dat komt ook omdat we tegenwoordig allemaal best verkeerd eten. Wij richten ons niet meer op eiwit. We richten ons heel erg calorieen en koolhydraten. Terwijl als je zorgt voor een juiste balans je je beter in je vel voelt. Ik merk namelijk ook door genoeg eiwit te eten dat mijn huid zachter is. Ook merk ik meer rust in mijn lijf

Leefstijl veranderen kost tijd

Ik weet dat ik pas aan het begin sta van mijn veranderingen. Het duurt zeker nog 1 tot 2 jaar om echt resultaat te zien. Dat lijkt lang maar dat betekend wel dat ik tegen die tijd al zeker 12 maanden goed aan mezelf gedacht heb. Dat ik gezond geleefd heb en dat ik aan mijn gezondheid heb gewerkt.

Over 2 jaar zie ik wel waar ik sta. Je leefstijl veranderen kost nu eenmaal tijd en ik ga gewoon genieten van alle kleine stapjes die ik neem.

Foto van Mohamed Fareed op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *