De afgelopen twee jaar hebben velen van ons gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun huis te vergroten. De een plaatste een dakkapel, de andere een uitbouw maar velen van ons hebben een veranda of overkapping aan of achter het huis gemaakt. Op deze manier konden we langer buiten zitten en genieten van het weer. Nu het weer verandert is een open veranda toch vaak net iets te koud. Gelukkig kan je daar met een glazen schuifwand verandering in brengen. 

Bescherming tegen weer en wind

We kennen allemaal de mooie nazomerse dagen waarbij de zon heerlijk schijnt maar het windje net iets te koud is. Zonde als we dan niet van het zonnetje kunnen genieten. Dat het net te fris is om even onder je overkapping een kopje koffie of thee te drinken. Door gebruik te maken van een glazen schuifwand overkapping creëer je die mogelijkheid wel. Hiermee zorg je namelijk dat de wind en eventueel de regen buiten blijft terwijl jij van de warmte onder je overkapping geniet. Hierdoor kan je langer van de nazomer genieten. 

En niet alleen in de nazomer is een overkapping met glazen wanden ideaal. We zien namelijk ook steeds vaker dat mensen in de winter gebruik maken van hun overkapping. Lekker winterbbq-en of met een kacheltje genieten van een goede mok warme chocomel met slagroom. Je kan in de winter echt een warme behagelijk en gezellige plek van je overkapping maken. Geef eens een winterfeestje of start de kerstdagen onder de overkapping. 

Mocht je kinderen hebben dan is het ook erg leuk om sinterklaas onder de overkapping te vieren. Verstop daar de cadeautjes en zet een tafel vol lekkers voor ze neer. Verzin er een verhaal omheen dat de sint dit jaar de weg kwijt was en zo onder de overkapping terecht is gekomen. Je kan er zelfs voor kiezen om je glazen wanden aan te kleden met leuke sint stickers om nog meer in het thema te blijven.

Behaaglijk plekje

Heb je geen kleine kinderen? Maak dan voor deze winter een lekker plekje voor jezelf. De zonsondergangen op dit moment zijn zo mooi. Zet een lekkere fauteuil onder je overkapping, investeer in een goede warme plaid of schaf een kussen met verwarming aan zodat je lekker lang en warm op je stoel kan blijven zitten en genieten van de natuur. 

Wil je naast de zonsondergang nog meer moois om naar te kijken? Maak je eigen vogelparadijs. Hang in je tuin op verschillende plekken vogelhuisjes, vetbollen en voer mogelijkheden op. Op deze manier trek je vogels naar je tuin wat weer een heel erg leuk gezicht is om naar te kijken. Wil je weten welke vogels er in jouw buurt zitten en zorgen voor een diversiteit aan vogels? Op de website van de vogelbescherming kan je een check doen en op basis daarvan je voeder mogelijkheden aanpassen. 

Foto van Stefan Fluck on Unsplash

Kortom door net iets extra’s te doen met je overkapping zorg je voor veel meer woonplezier. Door je te beschermen tegen het weer kan je (bijna) het hele jaar door genieten van je overkapping.

Foto van Florian Schmidinger on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *