Het weekend is een tijd waarin je kunt genieten en plezier kunt maken tijdens allerlei leuke activiteiten. Het is echter belangrijk om jouw gezondheid niet te vergeten terwijl je dit doet! In deze blogpost bespreken we 5 gezonde manieren waarop je het weekend kunt doorbrengen. Van meer naar buiten gaan tot lekker eten koken: met deze tips voel je je gegarandeerd fris en fruitig als het weer maandagochtend is.

Kies de activiteit die perfect bij je past

Je verdient het om dit weekend wat tijd voor jezelf te nemen. Wij helpen je graag en hebben 5 gezonde manieren om je weekend door te brengen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek welke activiteit perfect bij jou past. 

Tip 1: Maak een wandeling met jouw huisdier om wat frisse lucht te krijgen

Ben je op zoek naar een manier om wat frisse lucht en beweging te krijgen? Dan is het maken van een wandeling met uw huisdier een heel goed idee. Niet alleen ben je lekker in beweging, maar je brengt ook tijd door met je harige viervoeter. Een win-win situatie dus!

Wat als je geen huisdier hebt?
Heb je geen huisdier? Geen probleem, want dan is dit een mooie gelegenheid om jouw buren beter te leren kennen. Wie weet maak je zo wel nieuwe vrienden! En ook als  jeniet zo’n prater bent, is dit ook uw kans om meer te weten te komen over het huisdier van iemand anders. Neem de tijd om hun hond of kat te bewonderen en stel hen vragen over het ras.

Tip 2: Ruim je kast op en doneer alle kleren die je niet meer draagt

Wil je graag een aantal kilo’s kwijt? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Het weekend is een perfect moment voor een lenteschoonmaak. Wat is een betere manier om van die ongewenste kleren af te komen dan ze te doneren en er anderen mee te helpen? Op dit moment hebben vluchtelingen uit Oekraïne veel kleding nodig. Door je kleding te doneren help je deze mensen.

Vind nieuwe pareltjes in je kledingkast
Misschien is het een tijdje geleden dat je laatst hebt opgeruimd. Ook dat is niet erg. Het vormt de ideale gelegenheid om nieuwe kleren te vinden die beter bij je huidige stijl passen. Wie weet vind je wel een paar pareltjes uit een ver verleden!

Doneren aan plaatselijke liefdadigheidsinstelling of kringloopwinkel
Zorg er wel voor dat je alles wat je doneert naar een plaatselijke liefdadigheidsinstelling of kringloopwinkel brengt. Op die manier weet je zeker dat de kleding gebruikt wordt en niet ergens op een vuilnisbelt belandt. Het is altijd fijn om te zien dat je oude kleren naar een goed doel gaan. Het doet je weer denken aan de tijd dat je op de lagere school zat en snoeprepen verkocht op deze inzamelingsacties voor verschillende organisaties!

Deze activiteit geeft je zeker een goed gevoel
Het weekend is niet alleen een goed moment om voor jezelf te zorgen, maar ook om anderen te helpen. Deze leuke activiteit zal je zeker een goed gevoel geven.

Tip 3: Ga naar de supermarkt voor gezonde ingrediënten

Of je nu op zoek bent naar iets om op zondagavond te koken of doordeweeks een gemakkelijk avondmaal wilt, naar de kruidenier gaan is altijd een goed idee. En als het de eerste keer is sinds lange tijd (of ooit!), kan dit zelfs een gelegenheid zijn om wat nieuwe voedingsmiddelen en/of ingrediënten uit te proberen.

Tips voor heerlijke weekendmaaltijden
Natuurlijk is het altijd belangrijk om bij het koken gezonde ingrediënten te gebruiken. Op die manier weet je dat je zowel voor je lichaam als je smaakpapillen zorgt. Enkele goede opties voor gezonde weekendmaaltijden zijn zalmspiesjes, geroosterde groenten, of quinoa bowls. Heb je niet veel tijd? Ook dan zijn er genoeg gezonde maaltijden die je gewoon kunt opwarmen en opeten.

Tip 4: Kook een gezonde maaltijd voor jezelf met ingrediënten die je net hebt gekocht

Het weekend geeft je de kans voor wat vrije tijd en wat is een betere manier om te ontspannen dan door een gezonde maaltijd te koken? Je kunt zelfs wat vrienden of familieleden uitnodigen als ze vrij zijn! Het zal zijn alsof je een etentje met gasten hebt, maar dan zonder de stress.

Leer koken met online video’s
En als je niet zo’n goede kok bent, is dit je kans om het te leren. Er zijn tal van blogs en YouTube-video’s die je zowat elk denkbaar recept kunnen leren. Of als al het andere niet lukt, kun je op Pinterest allerlei recepten vinden voor alles van ontbijt tot dessert!

Tip 5: Besteed wat tijd aan een (nieuwe) hobby

Last but not least: zorg ervoor dat je wat tijd aan jezelf besteedt. Of het nu je favoriete hobby, zoals schilderen of muziek, of gewoon iets wat je altijd al hebt willen uitproberen. Het weekend is de perfecte gelegenheid om iets nieuws te doen!

Ontdek de omgeving op de fiets of per voet
Ben je geen kunst- of muziekliefhebber? Dan zijn er nog genoeg andere hobby’s om uit te kiezen. Wat dacht je van een nieuwe sport of een wandeling in het park? Veel mensen vinden het bijvoorbeeld geweldig om te hardlopen of te fietsen op zondag. Fiets op een mooie dag bijvoorbeeld naar een leuk dorpje of stadje. 

Foto door Sarah Chai via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *