Influencer worden op sociale media? Als ouder van tieners kan dit een aantrekkelijke optie zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen die het influencer zijn met zich meebrengt voor ouders van tieners. We kijken naar hoe je je ervaring als ouder kunt gebruiken om een unieke en authentieke online aanwezigheid op te bouwen, die zowel voor jou als voor je volgers waardevol kan zijn.

Er zijn veel redenen waarom het worden van een influencer op sociale media aantrekkelijk kan zijn voor ouders van tieners. Ten eerste, als ouder ben je al een expert in het opvoeden van kinderen. Je hebt veel praktische kennis en ervaring opgedaan, en dit kan je in je voordeel gebruiken op sociale media. Je kunt bijvoorbeeld advies geven over het omgaan met tieners, tips delen over het balanceren van werk en gezinsleven, of je ervaringen delen over het opvoeden van kinderen in deze digitale tijd.

Ten tweede, influencer worden kan een goede manier zijn om een extra inkomen te verdienen. Sociale media platforms zoals Instagram, YouTube en TikTok bieden verschillende manieren om geld te verdienen, zoals gesponsorde posts, affiliate marketing, en het verkopen van je eigen producten of diensten. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het opbouwen van een volgersbasis tijd en consistentie vereist, maar als je eenmaal een trouwe volgersbasis hebt, zijn er veel mogelijkheden om geld te verdienen.

Ten derde, het worden van een influencer kan je helpen om een positieve impact te hebben op je volgers. Je kunt een rolmodel zijn voor andere ouders, hen inspireren en motiveren, en hen helpen om zich minder alleen te voelen in hun opvoedingsuitdagingen. Bovendien, door het delen van je ervaringen en advies, kun je bijdragen aan een positievere en meer realistische weergave van het ouderschap op sociale media.

Want we zien wel heel veel jonge moeders influencer worden maar de puberouders zien we dan weer heel erg weinig. Terwijl zeker bij deze groep de behoefte aan herkenning is.

Ten slotte, het worden van een influencer kan ook voordelen hebben voor je kinderen. Het kan hen helpen om een beter begrip te krijgen van sociale media, en om te leren over verantwoordelijk gebruik van deze platforms. Bovendien, als je kinderen geïnteresseerd zijn in sociale media, kan het een leuke manier zijn om samen tijd door te brengen en iets nieuws te leren.

Kortom, het worden van een influencer op sociale media kan een spannende en lonende onderneming zijn voor ouders van tieners. Het biedt de mogelijkheid om je ervaring en kennis te delen, een extra inkomen te verdienen, een positieve impact te hebben op je volgers, en om samen met je kinderen iets nieuws te leren.

Bij influencer worden hoort een persoonlijk merk

Als je overweegt om influencer te worden, is het belangrijk om eerst een sterk persoonlijk merk op te bouwen. Je persoonlijke merk is in feite je reputatie. Het is hoe je jezelf presenteert aan de wereld en hoe anderen je zien. Het is gebaseerd op je waarden, passies, vaardigheden, ervaringen en doelen.

Mijn grootste tip: blijf vooral jezelf. Dat is namelijk wat we graag zien op internet. Mensen die lekker zichzelf zijn gebleven. Dat zijn de grootste voorbeelden voor ons.

Het opbouwen van een persoonlijk merk begint met het identificeren van je niche. Wat is het dat je uniek maakt? Waar ben je goed in? Wat zijn je passies en interesses? Dit is waar je je op moet richten bij het opbouwen van je persoonlijke merk. Je moet authentiek zijn en trouw blijven aan wie je bent.

Ben jij een echte voetbalmoeder? Ga je liever mee naar paardrijles? Of ben je juist bang voor paarden en snap je niet waarom precies jouw kindje het talent van Ankie van Grunsven moest hebben.

Vervolgens moet je je merk consistent presenteren op alle sociale media platforms. Je kan er voor kiezen om dezelfde profielfoto’s, biografieën en berichtstijlen te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen gewoon lekker te posten zoals jij dat wilt. Gewoon, kiezen op het moment. Je moet wel regelmatig posten en interactie hebben met je volgers om je online aanwezigheid te behouden. Maar als je dat eenmaal hebt hoeven zij niet perse fancy foto’s van je te hebben. Zeker niet als momfluencer, dan willen ze gewoon een eerlijk kijkje achter de schermen.

Ten slotte, vergeet niet dat influencer worden tijd kost. Het is geen sprint, maar een marathon. Maar als je consistent bent en je authentieke zelf presenteert, zul je uiteindelijk een sterk persoonlijk merk opbouwen dat je zal helpen om succesvol te worden als influencer.

Waarom zou je als ouder van tieners een influencer worden

Er zijn verschillende redenen waarom je als ouder van tieners een influencer worden wil. Eén van de voornaamste redenen is dat je een uniek perspectief hebt. Je leeft dagelijks met tieners en begrijpt hun wereld. Dit kan je inzetten om relevante content te creëren. Je hebt een authentieke stem en dat is iets wat volgers waarderen.

Een andere reden is de mogelijkheid om een positieve invloed uit te oefenen. Tieners zijn een kwetsbare groep op sociale media. Ze worden blootgesteld aan allerlei invloeden. Als ouder en influencer kun je een positieve en realistische weergave van het leven geven. Je kunt tieners inspireren en hen helpen bij het navigeren door hun tienerjaren.

Daarnaast is er de financiële kant. Zoals eerder vermeld, kan influencer worden een manier zijn om een extra inkomen te verdienen. Dit kan handig zijn, zeker met de extra kosten die tieners met zich meebrengen.

Omdat je als influencer al veel van social media gebruikt maakt zou je ook als social media manager aan de slag kunnen.

Weten of social media management iets voor je is? Met de instapcursus van Bettersocialsacademy weet je het. Voor nog geen paar tientjes kan je al ondervinden of het bij je past. Meer info? Klik hier.

Maar laten we ook de voordelen voor je eigen kinderen niet vergeten. Door zelf actief te zijn op sociale media, krijg je een beter inzicht in de digitale wereld van je kinderen. Dit kan leiden tot meer begrip en betere gesprekken over hun online gedrag.

Wij hebben thuis regelmatig gesprekken over wat onze kinderen zien op internet. Voor de vrienden van mijn zoons ben ik erg stoer want ik zit in meerdere discord groepen. Dat kennen de meeste niet van hun moeder.

En last but not least, het kan gewoon leuk zijn. Het creëren van content, het opbouwen van een community, het interactie hebben met volgers; het kan een creatieve en bevredigende bezigheid zijn. Incluencer worden kan ook betekenen dat je leuke samenwerkingen krijgt waar je kind ook weer baat bij heeft.

Influencer zijn: een kans om de online wereld van je tiener te begrijpen

Het actief zijn op sociale media als influencer geeft je de kans om de digitale wereld van je tiener beter te begrijpen. Het is geen geheim dat tieners tegenwoordig veel tijd doorbrengen op platforms zoals Instagram, TikTok en YouTube. Door zelf actief te zijn op deze platforms, kun je een beter inzicht krijgen in de content die je kinderen consumeren. Dit kan je helpen om beter te begrijpen waar je kinderen mee bezig zijn en welke uitdagingen ze tegenkomen op sociale media.

Bovendien kan het je helpen om het gesprek aan te gaan over veilig en verantwoordelijk gebruik van sociale media. Je kunt hen bijvoorbeeld leren over het belang van privacy-instellingen, het omgaan met online pesten, en het kritisch kijken naar de content die ze online zien. Hierbij kun je je eigen ervaringen als influencer gebruiken om concrete voorbeelden te geven.

Daarnaast kan het je ook de kans geven om je kinderen te begeleiden als ze influencer worden. Je kunt hen leren over de ins en outs van het influencer zijn, zoals het opbouwen van een persoonlijk merk, het omgaan met sponsors, en het creëren van boeiende content. Op deze manier kun je hen ondersteunen en begeleiden in hun online avonturen.

Mijn oudste zoon is samen met een vriend aan het kijken of ze een kanaal kunnen opzetten over auto’s. Ze zitten beide in deze branche dus ze zijn aan het kijken waar er nog een niche zit en of zij op dat vlak een influencer kunnen worden. Of dat ze iets anders met deze niche gaan doen. Bijvoorbeeld affiliate marketing toepassen of een Youtube kanaal over opzetten.

Dus, influencer worden kan niet alleen voordelen hebben voor jou en je volgers, maar ook voor je eigen kinderen. Het kan je helpen om de online wereld van je tiener beter te begrijpen, om hen te leren over veilig en verantwoordelijk gebruik van sociale media, en om hen te begeleiden als ze zelf interesse tonen in het worden van een influencer.

Foto door Julia M Cameron

Hoe tieners je kunnen helpen om online geld te verdienen

Je tienerkinderen kunnen je op verschillende manieren helpen om online geld te verdienen. Ze zijn vaak erg bekend met de nieuwste trends en platforms op sociale media. Deze kennis kan waardevol zijn bij het creëren van content die aantrekkelijk is voor een jonger publiek.

Bovendien kunnen tieners je helpen bij het technische aspect van sociale media. Ze kunnen je bijvoorbeeld leren hoe je een YouTube-video bewerkt of hoe je een Instagram-post optimaliseert. Het gebruik van deze vaardigheden kan je helpen om je content naar een hoger niveau te tillen en daarmee meer volgers en inkomsten te genereren.

Mijn jongste dochter maakt heel vaak TikTok filmpjes. Zij helpt mij weer vaak met het maken van mijn affiliate marketing filmpjes of de filmpjes voor mijn UGC projecten.

Ook kunnen je tieners fungeren als een soort ‘focusgroep’. Ze kunnen feedback geven op je content en suggesties doen voor verbetering. Hun inzichten kunnen je helpen om je content beter af te stemmen op je doelgroep en zo je bereik en inkomsten te verhogen.

Maar let op, het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de privacy en het welzijn van je kinderen. Zorg ervoor dat ze comfortabel zijn met hun betrokkenheid en dat hun online veiligheid gewaarborgd blijft.

Sowieso moet je als je influencer worden wil van tevoren met je gezin overleggen wat je wel en niet gaat filmen. En waar je wel en niet over praat. Je zoon vindt het misschien wel helemaal niet leuk als je vertelt dat hij verliefd is maar jij mag niet weten wie. De ruzie van je dochter met haar beste vriendin hoeft natuurlijk ook niet op social media terecht te komen.

Natuurlijk mag je best eens een pubergrapje maken maar doe dit overwogen en niet te vaak.

De uitdagingen van het zijn van een influencer en hoe je deze kunt overwinnen

Als influencer kom je best wel wat uitdagingen tegen. Denk aan het vinden van je eigen stem in de zee van influencers. Het is belangrijk om uniek en authentiek te blijven. Maar hoe doe je dat? Wel, je kan jezelf onderscheiden door je eigen ervaringen en kennis te delen. Je bent immers een ouder van tieners en dat maakt jou uniek.

Een andere uitdaging is het omgaan met negatieve reacties. Het internet kan soms een nare plek zijn. Belangrijk hierbij is om altijd respectvol te blijven, ook naar mensen die negatief reageren. Probeer niet teveel energie te steken in het negatieve. Focus je liever op het positieve en de mensen die jouw content waarderen.

Daarnaast is er de uitdaging van tijdmanagement. Het bijhouden van sociale media, het maken van content, het reageren op volgers; het kost allemaal tijd. En als ouder heb je het vaak al druk genoeg. Probeer een realistisch schema te maken voor jezelf. En vergeet niet, kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Ten slotte is er de druk om altijd maar te groeien en meer volgers te krijgen. Probeer je hier niet teveel door te laten leiden. Het gaat niet om de hoeveelheid volgers, maar om de kwaliteit van je volgers. Zijn het mensen die echt geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt? Dat is veel belangrijker.

Deze uitdagingen kunnen ontmoedigend lijken, maar laat je niet afschrikken. Iedereen die succesvol is op sociale media heeft deze uitdagingen moeten overwinnen. Met de juiste mindset en aanpak kun jij dat ook. En vergeet niet, je doet dit niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen en je volgers.

Foto door Plann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *