Veel van mijn maandelijkse inkomsten haal ik uit de verkoop van advertorials. Maar ook verdien ik online mijn geld met een affiliate website. En niet 1, ik heb er meerdere. In dit artikel laat ik je zien welke onderwerpen voor een affiliate website er zijn en hoe je een keuze maakt.

Affiliate marketing is een van de manieren om geld te verdienen vanuit je eigen vertrouwde huis. Lekker op de bank terwijl de rest tv kijkt, of zelfs in een kinderspeelparadijs als je kinderen aan het spelen zijn. Dat is een van de plekken waar ik vroeger graag werkte. Terwijl de hele wereld om mij heen aan het rennen, vliegen en krijsen was zat ik in opperste concentratie te werken aan mijn blogs/affiliate websites.

Wat is een affiliate website?

Een affiliate website is een site waarop linkjes staan die verwijzen naar andere webshops. Jij beveelt artikelen aan of plaats linkjes en die gaan naar de daadwerkelijke aanbieder. Dat kan een webshop zijn maar kan ook een cursus zijn.

Als degene dan overgaat tot sale krijg jij een commissie. Bij shops hoeft dat dan nog niet eens datgene te zijn waarvoor ze hebben geklikt. Als ze binnen een bepaalde tijd (cookieperiode) iets van die site kopen krijg jij alsnog een commissie zonder dat jouw bezoeker er extra voor betaald.

Wil je meer leren over het opzetten van een affiliate website? Ik heb zelf de cursus van Nicole van Roekel gevolgd. De cursus Succes met Affiliate marketing kan je als je de code succesmetaffiliatemarketing10 gebruikt aanschaffen met 10% korting. 

Een blog of een webshop

Affiliate marketing kan je op verschillende manieren toepassen. Ga je echt voor de promotie van een bepaalde cursus dan is het raadzaam om een blog te starten. Hierin vertel je dan van alles over de cursus en je schrijft teksten die gerelateerd zijn aan het onderwerp om zo meer bezoekers aan te trekken.

Wil je echter meerdere producten gaan verkopen dan kan je er ook voor kiezen om een webshop te starten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Makeover.nl. Je kan bij hen niet de getoonde meubels kopen. Daarvoor wordt je doorverwezen naar bijvoorbeeld Goossenswonen of Fonq.

Om bezoekers te trekken zit er naast de shop nog wel een blog. Hiermee proberen zij o.a. via google bezoekers naar hun site te halen.

Maar je kan er ook voor kiezen om een shop via social media te starten. Dan promoot jij de items en via een link in je bio verwijs je mensen door naar een shop. Let er wel op dat deze manier van verkopen is toegestaan. Niet alle aanbieders vinden dit goed, sommige eisen dat er altijd een verwijzing vanaf een website komt.

Bedenk dus van te voren niet alleen de onderwerpen voor een affiliate website maar ook wat erbij je past en hoe je het wilt gaan opzetten.

Ben je niet bekend met het bouwen van een website maar je wilt wel gaan werken met affiliate marketing? Via Affiliate held kan je een website thema afnemen die al helemaal klaar is, een voorbeeld daarvan is Baardtips.nl. Jij hoeft hem alleen nog maar te gaan vullen met content: Affiliate Held Thema.

Waarom kiezen voor het Affiliate Held Thema?

✅ 20+ unieke blokken om de mooiste layouts mee te bouwen
✅ Talloze styling opties om je website een eigen identiteit te geven
✅ Perfecte weergave op ieder apparaat (desktop, tablet en mobiel)
✅ Kant-en-klare banners om je bezoekers te converteren
✅ Pas op! Je website gaat vliegen (het thema is razendsnel)
✅ Zoekmachines weten jouw website goed te vinden
✅ Geen programmeerkennis nodig
✅ Ontwikkeld door succesvolle affiliate marketeers
✅ Nederlands thema, support, documentatie en instructievideo’s
✅ Keuze uit drie verschillende lifetime pakketten (1, 3 of 10 sites)

juiste onderwerpen voor een affiliate website
Foto door Judit Peter

De juiste onderwerpen voor een affiliate website

Eigenlijk zijn er 5 standaard branches/interesses waarin we veel affiliate websites zijn:

 • Gezondheid en welness
 • Financiën en investeringen
 • Beauty en mode
 • Technologie en gadgets
 • Reizen en toerisme

Bedenk van te voren of jij een passie hebt met een van deze branches. Laat we voor het gemak uitgaan dat jij graag reist. Dat zou dus een onderwerp kunnen zijn waar jij veel over weet en makkelijk over kan schrijven.

Maar een algemene reiswebsite is niet voldoende. Daar zijn er al genoeg van. Je moet dus meer de diepte in, een echte niche ontdekken. Stel jij gaat graag kamperen in Europa. En ook nog het liefst met je gezin. Kinderen die op de( basis)school zitten.

Jouw niche kan dan zijn:

 • Reizen met kinderen tot 12 jaar door Europa
 • Met pubers kamperen
 • Mijn reis door Europa met mijn vouwwagen

In je blog kan je dan reizen aanbevelen. Er zijn genoeg reisbureaus die doen aan affiliate marketing. Vaak moet je wel al een tijdje bloggen voordat je daarbij wordt toegelaten. In het begin van je affiliate reis kan je er dan voor kiezen om reisboeken of reisbenodigdheden te promoten. Denk daarbij aan de beste slaapzak, de beste zaklamp of de leukste reisspelletjs.

De hoe verdien ik geld online niche

Dit is ook een van de onderwerpen voor een affiliate website die we veel zien. Dit moet echter wel een niche zijn die je ligt. En ik vind persoonlijk dat je alleen mag bloggen over niches waar je ook echt zelf in zit of verstand van hebt.

Tegenwoordig met A.I. kan iedereen blogs bedenken over crypto, bitcoin of de verhuur van vastgoed. Maar je lezer merkt al snel genoeg dat jij niet echt weet waar je over praat.

Ik praat op mijn blogs veel over social media, bloggen en affiliate marketing maar ik doe dit al 12 jaar. Daarbij heb ik meerdere cursussen gevolgd. Cursussen van ruim € 1.500,- (die ik achteraf echt waardeloos vond) en cursussen van nog geen € 100,- waar ik dus echt superveel aan gehad heb.

Als je gaat voor een site over geld verdienen bedenk dan dat je een lange adem moet hebben of echt een niche moet bedenken daar nog niet veel mensen inzitten. Omdat de geldbranche een van de onderwerpen voor een affiliate website is die we veel zien, zitten er namelijk al een paar grote spelers in en om van hen te winnen moet je wel met een bak ervaring komen.

Een echt niche zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

 • Beleggen voor beginners met een laag budget
 • Jong je pensioen al verhogen
 • Alle tools om je trading bij te houden

Een echte niche kiezen

Stel je hebt helemaal niets met de bovengenoemde branches. Maar je wilt toch een eigen affiliate website beginnen. Welke onderwerpen voor een affiliate website kan je dan kiezen? Waar kan jij dan over schrijven?

Zet eens al je hobby’s op papier. Misschien ben jij wel een enorme dierenliefhebber en vind je het leuk om over cavia’s te schrijven. Of misschien ben je wel heel erg creatief en vindt je het leuk om met een plotter allemaal handgemaakt dingen te maken. Deel je kennis op dit vlak en voeg affiliate naar bijvoorbeeld de machines en materialen toe.

Geen hobby maar je wilt toch aan de slag met affiliate marketing? Je kan ook cursussen promoten op het vlak van relaties of geestelijke gezondheid. Onderwerpen voor een affiliate website liggen vaak dichterbij dan je denkt.

Wil je nog meer inspiratie? Ik heb nog een aantal onderwerpen voor je op een rijtje gezet:

 • Bruiloften
 • Muziekinstrumenten
 • Koffie en thee
 • Gaming
 • Spiritualiteit
 • Boeken
 • Voedingssupplementen
 • Duurzaamheid

Aan de slag met de onderwerpen voor een affiliate website

Ik raad mensen aan om eerst een plan te maken. Kies je onderwerp, bedenk een naam en ga dan bedenken hoe je dit verder uit wil bouwen.

Je moet namelijk zeker het komend jaar elke week een artikel op je site plaatsen. Pak eerst eens pen en papier en bedenk onderwerpen die passen bij je gekozen thema.

Bijvoorbeeld

Thema: Feestartikelen
Gekozen naam voor mijn affiliate website: FeestenmetDaan
Onderwerpen:
– verjaardag
– bruiloft
– jubileum
– cadeaus
– versiering
– spelletjes
Blogideeen:
1. Hoe versier ik de ruimte als iemand 50 wordt
2. Welke spelletjes kan ik spelen op een babyshower?
3. Hoe kan ik slingers ophangen zonder mijn muur te beschadigen?
4. Wat voor cadeau geef je als iemand met pensioen gaat/
5. De 10 leukste cadeaus met een persoonlijke touche

Als je dit een beetje duidelijk hebt ga je kijken welke partijen er bij je passen. Ga kijken bij Bol.com, Tradtracker, Awin, Daisycon, enz bij welke partijen je je aan kan sluiten. Zo kan je via Awin je aansluiten als affiliate voor Partydeco.nl. Een site vol bijzondere versieringen.

Pas als je dit duidelijk hebt is het tijd om te gaan starten, om je url te claimen. Werk met een plan want anders zal je al snel vastlopen. En onthoud, het duurt vaak zeker 6 maanden voordat je je 1e commissie binnenhaalt. Je heb niet meteen een rijk leven. Heb dus geduld. \

Foto door Mikael Blomkvist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *