Zonnebrand is een belangrijk onderwerp, vooral in de zomer. Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrèmes, en het is belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw huidtype. 

Je goed insmeren om zonnebrand te voorkomen

Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème een SPF (Sun Protection Factor of beschermingsfactor) van 30 of hoger heeft, en breng het elke twee uur aan als je in de zon bent. Als je huid rood of warm aanvoelt, smeer dan onmiddellijk een dikke laag zonnebrandcrème op om verdere verbranding te voorkomen.


Biodermal zonbescherming door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste zonnebrandcrème voor volwassenen en kinderen!


Hoe kan je zonnebrand verlichten?

Als je lichaam verbrand is door de zon, zijn er enkele tips waarmee je zonnebrand kan verlichten.

  1. Voldoende vocht opnemen

Zorg ervoor dat je voldoende vocht opneemt. Voldoende water drinken is belangrijk, omdat een uitgedroogde huid meer kans heeft op verbranding.

  1. Een koud kompres

Breng een koud, klam kompres aan op de verbrande huid. Dit kan helpen bij het verminderen van roodheid en zwelling. Een koud, nat washandje kan ook gebruikt worden.

  1. Aloë Vera of kokosolie

Gebruik een Aloë Vera gel of kokosolie om de pijnlijke huid te verzachten. Dit kan de jeuk helpen verminderen en de huid hydrateren.

  1. Kalmerend zout

Neem kalmerend badzout of epsomzout om de pijn van zonnebrand te verlichten.

  1. Aftersun

Als je huid verbrand is, doe je er goed aan om aftersun te smeren. Er zijn heel wat verlichtende aftersuns beschikbaar die je kan kopen op de markt, waar je je huid mee kan verzorgen. Het is belangrijk dat je huid vochtig is en blijft. Wanneer je huid heel erg verbrand is, kan je langsgaan bij de apotheek of je huisarts voor het juiste product.


Beste aanbevolen aftersun volgens de kopers van Bol.com


Accepteer de pijn

Aanvaard de pijn, want je huid heeft vooral tijd nodig om te helen. In sommige gevallen is het beste om gewoon de pijn van zonnebrand te accepteren en ervoor te zorgen dat je huid zo snel mogelijk geneest.

Foto door Armin Rimoldi via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *