We willen allemaal het liefst een luxe leven leiden. We willen allemaal kunnen genieten van heerlijke dinertjes en wijntjes op het terras. Of genieten van luxe tijdens onze vakanties. Om in luxe te kunnen leven hebben we financiële middelen nodig. En deze middelen kan je op verschillende manieren verkrijgen. 

Werken voor een baas

Werken voor een baas lijkt een ideale manier om aan financiële middelen te komen. De verantwoording ligt elders en jij voert je taken uit waarvoor je een financiële vergoeding krijgt. Echter voor deze vergoeding ben je altijd afhankelijk van je baas. 

Als we naar deze situatie kijken is het eigenlijk je baas die een luxe leven leidt. Hij heeft mensen die het werk voor hem uitvoeren waarbij hij zelf meer geld verdient dan jij op je bankrekening ontvangt. Dat kan ook anders. 

Zelfstandige worden

Er zijn namelijk een heleboel manieren om je eigen geld te verdienen. Om niet meer afhankelijk te zijn van een baas. Welke mogelijkheden zijn er? Wij zullen drie manieren voor je op een rijtje zetten waarbij je naast je eigen geld verdienen ook zoveel mogelijk van je eigen tijd kan genieten. Dat geeft namelijk het echte luxe gevoel. 

Website beginnen:
Dit is een ideale manier om te starten als zelfstandige. Je kan dit namelijk naast je normale werk doen. Je levert hier wel tijd voor in maar je start op deze manier wel op een veilige manier. Je hebt namelijk nog steeds de veiligheid van je salaris. 

We raden je wel aan om een shop te beginnen in een niche waar niet iedereen al in gestart is. Kijk eens rond als je op vakantie bent of in je omgeving. Welke unieke kansen zie je allemaal? Mocht je producten uit het buitenland importeren dan moet je rekening houden met een CMR vrachtbrief en andere regelgeving.

Door producten uit het buitenland te halen heb je wel meer kans op unieke items. Kijk eens welke internationale beurzen er zijn en welke bedrijven hier staan. Misschien hebben zij wel iets in hun aanbod wat nog niet verkocht wordt.

Zo verkocht ik in mijn 1e webshop kinderslaapzakken die ik in kocht via Engeland. Ik was de enige in Nederland die deze verkocht. Dit gaf mij een voorsprong op andere webshops. 

Als je grotere items gaat verkopen of in bulk gaat inkopen dan heb je ook ruimte nodig. Vaak worden je spullen dan op pallets geleverd. Deze kan je weer inleveren maar je kan ze ook gebruiken voor je eigen tuin. Je kan er namelijk een loungeset meemaken: https://loveandlifestyleblog.nl/hoe-maak-je-een-loungeset-van-pallets/

Blogger worden:
Ben je creatief? Hou je van je verhaal delen? Wordt dan blogger! Een blogger kan tegenwoordig leven van haar inkomsten. Als jij als blogger echt als influencer wordt gezien en je hebt een groot bereik dan kan je geld verdienen met het verkopen van advertorials. Ook kan je gebruik maken van affiliate marketing (als mensen op een linkje van een bedrijf klikken en zij kopen iets dan krijg jij een klein percentage) in je artikelen.

Naast financiële vergoedingen kan je als blogger nog veel meer krijgen. Dingen die je al sneller het gevoel van luxe leven kunnen geven. Als blogger wordt je vaak uitgenodigd op events. Of speciale promotiedagen. Ben je een reisblogger dan kan het zelfs voorkomen dat je gratis mee mag op een persreis.

Freelancen:
Iedereen heeft wel een skill waar hij goed in is. Tegenwoordig zien we steeds meer platformen waar je deze skills kan verkopen. Zo is Fiverr een platform waar je bijna alles voor je onderneming kan vinden. Een verzamelplatform voor talent. Zoek jij iemand die een video voor je bewerkt? Of iemand die teksten voor je schrijft? Of iemand die je website maakt? Je kan het er allemaal vinden dus waarom zou jij hier je talenten niet verkopen?

Ook dit kan je in 1e instantie naast je bestaande baan doen. Maar als het echt goed gaat lopen kan je met dit soort platforms gewoon gaan leven als digital nomad. Dan zit jij straks lekker vanaf je strandje op Bali een webshop voor een relatie in Nederland te maken. 

Luxe leven hoeft dus geen illusie te zijn. Je moet er alleen even tijd insteken. Tijd en geduld en straks zien we jouw naam terug in de Quote 500. 

Foto van Alexander Kaunas on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *