Soms moet je jezelf even iets extra gunnen. Als je hard werkt voor jouw rijke leven mag je jezelf zo af en toe best verwennen. Afgelopen vrijdag hebben wij dat ook gedaan. Wij zijn heerlijk gaan eten bij Guillotine in Utrecht.

Vijf gangen diner met wijnen

Een van onze dochter zou naar een feestje gaan en wij zouden om de hoek bij de Chinees gaan eten. Dochterlief voelde zich echter niet lekker en wilde lekker thuis op de bank Netflixen. Hierdoor werden voor ons ook de plannen anders. Want nu konden op een hele andere manier onze kerstvakantie beginnen.

Al snel werd duidelijk dat we dan in ieder geval met de bus naar Utrecht zouden gaan zodat we allebei konden drinken en niemand de Bob hoefde te zijn. Maar ja, Utrecht kent heel veel restaurantjes. Welke kies je?

Omdat het voor ons het begin van de vakantie zou inluiden kozen we er wel voor om naar iets speciaals te gaan. Niet de standaard tapas of Griek. We willen uitpakken en zo kwamen we bij Guillotine terecht.

Bij binnenkomst voelt het meteen heel huiselijk. De gezellige lampen, kaarsen in de muur en bar zorgen samen voor een behaaglijk gevoel. Wij konden kiezen, of boven en dan zicht op de gracht of aan de voorzijde met zicht op de straat. Omdat het al donker was kozen wij voor zicht aan de voorzijde. Konden we nog lekker een beetje mensen kijken.

En vanaf onze plek hadden we een klein beetje zicht op de keuken.


Gang 1

De 1e gang was meteen al een verrassing. Tartaar van coquilles met venkel en spongecake.

Vooral de combinatie van alle ingrediënten waren echt verrassend.


Gang 2

Echt een gerechtje waar je mij voor wakker mag maken. Ik heb het leren eten bij restaurant Rauw in Amersfoort en sindsdien neem ik het regelmatig als voorgerecht. Daarom was ik erg blij dat het bij Guillotine als een tussengerechtje geserveerd werd.

Zeker in combinatie met de zwarte miso en eierdooier crème was hij echt overheerlijk.


Gang 3

Ik ben lactose-intolerantie en daar werd tijdens alle gangen heel erg goed rekening mee gehouden. Dit gerechtje, millefeuille van knolselderij en bataat, was zelfs speciaal voor ons gemaakt.

Hij hoort niet bij het normale 5-gangen diner. De millefeuille staat overigens wel op de kaart om los te bestellen.


Gang 4

Na al die kleine gerechten, het hoofdgerecht: eendenborst met port saus en Hollandse groente.

Van de saus wil ik thuis wel een potje hebben. Die was zo enorm lekker.


Gang 5

Dit was dan het gerecht waarbij de wegen van mij en mijn man gescheiden werden. Ik kreeg hier echt een lactosevrij toetje waarbij mijn man een heerlijk toetje met pudding kreeg.

Heel even was ik jaloers totdat ik mijn eigen toetje proefde. Sorbetijs met notencrumble.


Al deze gangen werden vergezeld van wijnen die de smaken van de gerechten nog een extra boast gaven.

Martine, de gastvrouw en tevens eigenaar, wist zoveel over de wijnen te vertellen. Waar ze vandaan kwamen en waarom ze bij elke gerecht pasten. De wijnen gaven de gerechten echt een extra dimensie.

Wij hadden al teveel wijntjes op maar de volgende keer ga ik zeker ook een van de vele cocktails uitproberen.

Doorzetters

Guillotine is opgericht net voor de pandemie en het is dus heel erg knap dat zij nog bestaan. Iedereen weet hoe zwaar de horeca het heeft gehad en zeker als je dan net begonnen ben en zonder steun het moet zien te redden. Gelukkig is het Martine en Guillermo (zie je nu waar de naam vandaan komt) gelukt. Niet alleen dat zij wonnen in 2022 zelfs de Gouden Pollepel.

Dus niet alleen wij maar ook de culinaire recensenten van het AD vinden de keuken van Guillotine echt een bezoek waard.

Guillotine
Lijnmarkt 26
3511 KH UTrecht
https://www.guillotine-utrecht.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *