Ik kan leven van mijn blogs en nevenactiviteiten. Heb er geen baan naast maar hoe doe ik dat? Hoe verdien ik online mijn geld? Waar verdien ik mijn geld mee? Was dit een makkelijk traject? En hoe zie ik dat de komende tijd voor mij?

Toen ik in 2010 mijn bedrijf startte had ik er een heel ander beeld van mijn onderneming. Mijn 1e visie is heel anders dan hoe het nu geworden is. Ik was net moeder geworden van mijn 2e zoon en wilde meer uit mijn kleine webshop halen.Ik had toen ik moeder werd van mijn 1e zoon een kleine webshop opgezet in kinderkamerartikelen.

Van webshop tot blog

Toen ik nog zwanger was werkte ik als commercieel medewerker bij een bank. Ik wilde eigenlijk heel graag 4 dagen blijven werken maar iedereen in mijn omgeving zei dat dit niet kan als je moeder wordt. Dus nam ik het 1e jaar 1 dag per week ouderschapsverlof op en bouwde thuis een 2e inkomen op met mijn webshop. Gewoon genoeg omdat ik niet alleen maar moeder wilde zijn.

Ik heb er altijd van gedroomd om ondernemer te zijn, zakenvrouw en op die manier mijn eigen boterham te verdienen. Ik wilde niet afhankelijk zijn van andere.

Dat komt ook wel vanuit mijn opvoeding. Mijn moeder was thuis en mijn vader verdiende de kost. Mijn moeder had een bedrijfje maar dat gaf alleen maar ellende. Zij is geen zakenvrouw en werkte zichzelf vaak in de nesten. Zo werkte ze voor maar 1 opdrachtgever, zwaar onderbetaald, en doordat ze maar voor 1 bedrijf werkte ging de belastingdienst moeilijk doen.

Zo ging ze advertenties plaatsen om meer klanten binnen te halen maar dat wilde ze niet of lukt niet terwijl ze wel de kosten voor de advertenties moest betalen. De term deurwaarden en incassobureau heb ik op die manier al jong moeten leren.

Ik wilde laten zien dat ik het wel kan. Dat ik wel een onderneming kan runnen en dat mijn gezin daar profijt van had i.p.v. lasten. Thuis kwamen we vroeger vaak geld te kort en moest ik van mijn bijbaantje in de supermarkt geld bijleggen bij mijn ouders omdat we anders een lege koelkast hadden (nog steeds mijn trauma, mijn koelkast is dan ook altijd goed gevuld). Dat zou ik mijn gezin nooit aandoen.

Ontslag

De webshop was een leuke bijverdienste. Toen ik moeder van geworden van mijn 2e zoon werd ik ontslagen Althans, het bedrijf waar ik werkte ging verhuizen van het midden van het land naar Apeldoorn en dat vond ik te ver weg dus koos ik voor ontslag.

Met de vergoeding liet ik een website bouwen. Ik had namelijk gemerkt dat mijn inspiratieboek heel erg veel bekeken werd. Bij mijn webshop met kinderkamer artikelen had ik een boek met foto’s van de leukste kinderkamers. Dat wilde ik gaan uitbreiden en op een andere manier dan met een webshop mijn geld gaan verdienen. Zo ontstond mijn blog InterieurInspiratie.nl.

Ik had veel geld gespendeerd aan het laten ontwerpen van de website. Het 1e ontwerp is gemaakt door een reclamebureau. Later was wordpress meer ontwikkelt en nu maak ik zelfs mijn sites. Maar toentertijd heeft het mij € 3.000,- gekost.

De site was net klaar en toen veranderde de markt. Ik had namelijk bedacht dat ik mijn geld zou gaan verdienen met de verkoop van banners. De banners zouden naast de inspiratiefoto’s worden geplaatst. Echter toen de site klaar was kocht niemand meer banners. Hoe dan geld te verdienen?

Geld verdienen met bloggen

Omdat ik het zonde vond om niets met de website te doen ging ik blogs schrijven. Ik schreef blogs over het inrichten van je huis Ik bood de mensen inspiratie en het bleek dat mensen dat leuk vonden. En waarschijnlijk Google ook want veel van mijn artikelen rankte goed.

En zo kwam de 1e vraag of iemand tegen betaling een artikel op mijn site mocht plaatsen. Ik wist niet zo goed hoe hier mee om te gaan. Maar ja, er moest toch geld verdient worden dus gaf ik akkoord. En voordat ik het wist kwamen er steeds meer aanvragen.

Nu, anno 2023, werk ik met een groot aantal reclamebureaus. Vaak schrijven zij de artikelen en ik plaats deze op mijn site. Voor sommige schrijf ik de artikelen, daar reken ik dan weer extra voor.

Toepassen van affiliate markteting

Naast de betaalde artikelen verdien ik geld met affiliate marketing. Op een gegeven ogenblik wilde ik niet alleen geld verdienen aan bedrijven. Ik wilde ook geld verdienen aan de mensen die mijn blogs lazen. Soms waren er dagen dat wel 500 mensen per dag mijn site kwamen bezoeken. Er moest toch een manier zijn om ook hier geld aan te verdienen.

En zo kwam ik op het pad van affiliate marketing. Ik volgde de cursus van Nicole van Roekel, succes met affiliate marketing en ging aan de slag. Ik ging in mijn blog ook prijsvergelijkingen meenemen van de producten die ik omschreef. Zo maakte ik het mijn bezoekers makkelijker. Als zij iets hadden gezien wat ze leuk vonden konden ze meteen overgaan tot koop.

Ik wilde nog wel steeds dat mijn bezoekers een voordeel hadden, ik wilde niet het gevoel hebben dat ik over hun rug geld verdiende. Daarom schafte ik via Affiliate Held een plugin aan die een prijsvergelijking maakt. Zo betaalde mijn bezoekers nooit teveel.

Vooral de verdienste via Bol.com kunnen soms best hoog oplopen. Zeker als men voor hun interieur een grote aankoop doet. Ik heb heel erg lang een specifieke computerkast verkocht. Dat leverde mij bijna € 80,- per sale op. Mijn hoogste verdienste per maand bij Bol.com was € 1.050,-.

In 2024 hoop ik dat ook weer te halen. Nu was dit wel tijdens de pandemie en toen kocht natuurlijk iedereen online.

Foto door Antoni Shkraba

Hoe verdien ik online mijn geld naast mijn blog?

Omdat de tijden veranderen ben ik mij in 2023 gaan verdiepen in andere inkomstenbronnen. Google heeft afgelopen jaar een paar keer een update gehad en sommige van mijn blogs zijn hier heel erg door geraakt. Zo ging mijn babyblog van 500 bezoekers naar 50 bezoekers per dag. En dit was een van mijn grootste affiliate projecten dus ook daarmee zag ik de inkomsten flink dalen.

Ik ben dus gaan kijken naar andere manieren van online geld verdienen. Daarbij ben ik gaan kijken naar de kwaliteiten die ik heb. Zo ben ik heel erg creatief en vind het leuk om mensen te verbinden en ze online zichtbaarder te maken.

Social media manager

Zo ben ik op het idee gekomen om de training social media manager te gaan volgen. Ik heb eerst de instapcursus aangeschaft. Daarna heb ik een gesprek gehad met iemand van het team van Ilse, zij is degene die de cursus geeft en je ook begeleidt als je het gehele traject aanschaft.

Omdat ik al wat jaren in het vak zit en al best veel over social media weet wilde ik heel erg graag zien wat er daadwerkelijk voor modules in het pakket van het Bettermanage traject zatten.

Men was zo vrij om een korte video te maken waarin ik precies kon zien wat ik kreeg als ik het pakket zou aanschaffen. Dat heeft mijn overtuigd tot aankoop over te gaan.

Wil je eerst kijken of dit iets voor je is? Voor nog geen € 29,- kan je de instapcursus aanschaffen. Deze geeft je al een goed beeld van wat je kan verwachten en of dit bij je past: instapcursus social media manager.

Ik was nog maar net met de cursus begonnen of de 1e klant kwam al op mijn pad. En nu drie maanden verder heb ik 2 klanten en begin volgend jaar start ik voor klant nummer 3.

Het geld voor de cursus heb ik al terugverdiend. Niet alleen dat, ik heb er een leerzame community bij. Waarin niet alleen de cursisten maar ook Ilse zelf vaak aanwezig is. Ook worden er meerdere keren per jaar masterclasses gegeven waardoor je nieuwe dingen leer.

Niet alleen gebruik ik al deze kennis om social media manager te zijn. Ik gebruik de kennis ook om mensen op andere vlakken te helpen online zichtbaar te zijn. Zo maak ik tegels en reels voor instagram en volgend jaar ga ik starten met het maken van UGC voor klanten. De cursus heeft mij dus op allerlei vlakken al stromen van inkomsten gebracht.

Cash cow kanaal, verdienen op Youtube zonder gezicht

Ook dit staat voor 2024 op de planning. Maar dan samen met mijn man. Hij is namelijk erg goed in het maken van video’s.

Wat is een cash cow kanaal?

Dat is een kanaal waar je zelf niet in beeld bent maar waar je wel geld mee kan verdienen. Eind 2022 hebben wij de cursus van Jeline Brands aangeschaft. Zij heeft heel veel ervaring met Cash Cow kanalen.

Zelf zijn we nog niet echt gestart met een kanaal. Mede omdat we het erg druk hebben met andere projecten maar de discord community bezoek ik wel dagelijks. Dit is echt de actiefste community die ik in jaren heb gehad. Men geeft hier zoveel uitleg en hulp, deze cursus is zeker op dat vlak je geld dubbel en dwars waard. Er zitten echt hele motiverende mensen in de community.

Mensen die eerlijk zijn. Zo duurt het namelijk wel even voordat je video’s aanslaan dus wie een cash cow kanaal begint moet geduld hebben. De community helpt je om te zien waarvoor je het doet, om je te motiveren en te helpen met het vinden van je niche.

Mocht je ook een kanaal willen beginnen met mijn code LIFESTYLE300 krijg je € 300,- korting als je de cursus aanschaft via: https://www.cashcowacademy.nl/. De cursus is niet altijd open, mocht je toegang willen dan mag je mij mailen en kijk ik of je toegang kan krijgen. 

Zoals je ziet zijn er meerdere manieren hoe ik geld verdien met mijn blogs. En het komend jaar zal ik ook verder gaan onderzoeken wat er nog meer voor mogelijkheden zijn. Zo ga ik in ieder geval mijn babyblog weer meer op de markt zetten. En met mijn interieurblog proberen meer te verdienen met affiliates.

Het spreiden van je inkomsten hoort nu eenmaal bij ondernemen. Als blogger/online ondernemer zal je altijd moeten kijken wat de markt doet en wat er nog bij je past. Het zal altijd een zoektocht zijn, zeker in de online markt waar alles per maand kan veranderen.

Dat maakt ondernemen zo leuk. Het blijft een spel van ontdekken wat werkt en kijken hoe je meer uit je bedrijf en jezelf kan halen. Ik ga er in ieder geval voor om mij in 2024 wederom verder te ontwikkelen.

Foto door picjumbo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *