Wij Nederlanders hebben een druk bestaan en dat is niet altijd even goed voor onze gezondheid. Vandaar ook dat een groot deel van de bevolking bezig is met afvallen. Je kan altijd een abonnement afsluiten bij de lokale sportschool, maar daarvoor hebben niet altijd de tijd. Gelukkig kan jij ook calorieën verbranden op simpele manieren. Je kan gaan wandelen, wat vaker de fiets pakken of gewoon het huis gaan schoonmaken. Het zal je verbazen, maar je kan flink wat calorieën verbranden met huishoudelijke klusjes. Het gaat dan om eenvoudige taken, zoals stofzuigen, strijken en de badkamer reinigen.

Calorieën verbranden met stofzuigen

Stof is nooit fijn en het komt steeds maar weer terug. Wij moeten vaker dan ons lief is de stofzuiger bij de hand pakken om het huis weer schoon te krijgen. Het is geen leuke taak, maar je kan er wel de nodige calorieën mee verbranden. Als jij een uur doet over het stofzuigen, dan zal je rond de 250 calorieën verbranden. Daarvoor moet je doorgaans een half uurtje op de crosstrainer staan in de sportschool. Neem jij ook nog de meubels af, dan kan jij nog rond de 170 calorieën extra verbranden per zestig minuten. Stofzuigen is dus een mooie manier om af te vallen.

Calorieën verbranden met strijken

De was doen is ook een goede manier om calorieën te verliezen, namelijk rond de 150 calorieën per uur. Echter is het soms ook nodig om de strijkbout te pakken en te gaan strijken. Je kan daarmee met gemak circa 140 calorieën per uur verbranden. Dat is toch een aanzienlijke hoeveelheid voor een huishoudelijke taak waarbij jij voornamelijk stilstaat. Daarnaast kan jij weer genieten van mooi gestreken kleding en dat is ook fijn.

Calorieën verbranden met het schoonmaken van de badkamer

De badkamer is toch wel één van ruimtes in een woning die het moeilijkste schoon te houden is. Het moet echter wel gebeuren, want binnen de kortste keren is de schimmel te bewonderen op de muur. Het schoonmaken van de badkamer is een pittige opdracht en kost veel energie. Dat blijkt ook wel, want je kan rond de 400 calorieën verbranden per uur met dit huishoudelijke klusje.

Calorieën verbranden met koken

Koken is voor sommige mensen geen klusje, maar een echte hobby. Dat is mooi, want jij kan met koken ook calorieën verbranden. Je moet namelijk veel handelingen verrichten en de hitte van de koken zorgt voor zweet. Je kan met koken circa 136 calorieën per uur verbranden. Neem jij het afwassen ook nog mee in jouw takenpakket, dan zal je nog 160 calorieën per uur meepakken.

Calorieën verbranden met ramen lappen

De ramen lappen is iets wij eigenlijk niet zo vaak doen, maar het is wel een fijn klusje voor personen die gewicht willen verliezen. Ramen lappen is een fanatieke taak, waarmee jij 300 calorieën kan verbranden. Mits jij natuurlijk alle ramen meepakt.

Calorieën verbranden met het bed opmaken

Het bed opmaken moet ook zo nu en dan gebeuren. Je kan het met afhalen en het opmaken van het bed tot nog mooi 135 calorieën verbranden. Let op, dat is per uur. Normaliter duurt het ongeveer tien minuten en het kan zelfs nog veel sneller.

Foto van Katie Pearse on Unsplash


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *