Zoals al eerder geschreven ben ik begin 2023 begonnen met het veranderen van mijn leefstijl. Hierdoor zit ik al een stuk lekkerder in mijn vel en ben ik al een paar kilo kwijt. Dit jaar gaan we door middel van goede voornemens het nog een stapje harder aanpakken.

Personal coach

Ik heb sinds kort een personal coach die mij helpt met het maken van een sportschema. Samen kijken welke toestellen ik wil doen, welke bij mij passen en hoeveel sets ik dan moet gaan doen. Het helpt dat iemand die er verstand van heeft mij helpt. Hierdoor weet ik zeker dat ik de oefeningen goed doe.

Ik moet sowieso 3 keer per week sporten anders krijg ik last van mijn lijf. Doordat ik mijn geld online verdien met o.a. affiliate marketing en social media beheer zit ik veel achter de computer. Van al dat zitten wordt een mens lui en krijg je klachten. Vandaar ook dat ik meerdere keren per week train. Zet daar nog een zwakker rug en knie bij en je snapt waarom ik mijn spieren moet onderhouden.

Daarom heb ik ook minstens 1 keer in de week fysio. Die masseert de spieren in mijn bilspier en knie los. Dat, naast het drie keer in de week sporten, geeft mij een stabiele basis.

Afvallen

Een van mijn goede voornemens is afvallen. Op vrijdag geef ik ook altijd door aan mijn coach hoeveel ik ben afgevallen. Nu met de feestdagen was het meer behoud dan echt afvallen maar vanaf vandaag ga ik er weer vol tegenaan.

Met diabetes en hartproblemen in de familie is het voor mij belangrijk om zo gezond mogelijk te leven. Dat betekent goed op mijn voeding letten, voldoende eiwitten binnenkrijgen en niet teveel suiker & alcohol.

Dat betekent niet dat ik leef op water en brood. Ik probeer wel van elke maaltijd iets lekkers te maken. En in het weekend en bij een etentje buiten de deur geniet ik ook van een goed glas wijn. Want we zijn tenslotte op deze aarde om te leven.

Het doel is om een goede mix te vinden in lekker gezellig leven en goed leven. Daar de juiste balans in vinden is moeilijk maar ik kom elke dag een stapje dichterbij.

Foto door Ella Olsson

Hulpmiddelen om af te vallen

Ik gebruik een aantal hulpmiddelen voor het afvallen. Geen pillen of poeders maar een app. Met de https://www.yazio.com/en app kan je bijhouden wat je eet. Daarnaast kan je zien hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten je binnenkrijgt. Ook is het mogelijk om recepten op te zoeken.

En op social media is er een grote community https://www.facebook.com/groups/1000060413471749 waar je allerlei vragen kan stellen. Dat maakt afvallen wel een stuk makkelijker.

Toegegeven er is wel 1 poeder dat ik gebruik en dat is eiwitpoeder. Het helpt mij om sneller een voldaan gevoel te krijgen en om aan mijn dagelijkse portie eiwitten te komen. Zelf gebruik ik de spullen van ESN. Vooral de isoclear en de flav’n tasty zijn mijn favoriet.

De isoclear gebruik aan het eind van de dag. Dan maak ik een eiwitshake waardoor ik het volhou tot het avondeten. Wij eten altijd redelijk laat dus rond 16:00 krijg ik trek. De shake zorgt er voor dat het hongergevoel weggaat.

Met de flav’n tasty maak ik mijn kwark aantrekkelijker. Zo zorgt de smaak stracciatella er voor dat je kwark smaakt als Dario stracciatella. En ik heb de Dario al heel lang niet kunnen eten omdat ik lactose-intolerantie ben. Nu maak ik hem zelf, en is hij nog gezonder ook.

Goede voornemens voor mijn bedrijf

Ook voor mijn bedrijf heb ik goede voornemens. Zo wil ik meer omzet maken en dat wil ik doen door mijn tijd in mijn bedrijf te steken.

Nu laat ik nog weleens de kinderen voorgaan. Ik kan best een verwenmoeder zijn. Mama brengt je wel even weg, ik help je wel even met je huiswerk. Daarmee kan ik mezelf heel erg wegcijferen. Dit jaar ga ik daar een betere balans in zoeken.

Natuurlijk blijf ik ze helpen maar ik ga ook meer mijn eigen tijd opeisen. De pubers zitten toch meestal op hun kamer, waarom zou ik dan beneden moeten zitten. In die tijd kan ik boven op kantoor nog wat extra blogs schrijven. Blogs met affiliates er in zodat er meer inkomsten binnenkomen.

Juist door meer inkomsten te generen word ik ook een leukere moeder. Minder stress, want door de toename aan inkomsten kan ik mijn buffer verder uitbouwen, meer inkomsten waarmee we leuke dingen kunnen doen.

Mijn goede voornemens voor 2024 zijn dus o.a. meer tijd voor mezelf nemen. Zowel op gezondheidsvlak als op zakelijk vlak.

Foto door Karolina Grabowska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *