Elk jaar komt Brabantia met een nieuwe collectie. En vandaag werd deze aan ons geïntroduceerd.

Villa gestyled met Brabantia producten

Voor deze introductie had Brabantia een villa in Badhoevedorp omgestyled tot inspireerde plek. Op diverse plekken in de woning waren stijlhoekjes gemaakt. Denk daarbij aan de keuken, de badkamer en het toilet.

De dag werd geopend door de creatief directeur van Brabantia.

Brabantia is een bedrijf dat al sinds 1919 bestaat. Een bedrijf dat al generaties lang meegaat. Zij krijgen nog regelmatig berichtjes van mensen die vragen of hun oude kaasschaaf of strijkplank gemaakt kan worden omdat dit een erfstuk binnen de familie is. Een stuk dat hen doet denken aan opa of oma en dat ze graag nog langer in de familie willen houden.

In veel gezinnen komen producten van Brabantia voor. Een gemiddeld gezin heeft zeker 8 items in hun woning staan. Met de nieuwe producten kan dit alleen nog maar meer gaan worden. Vroeger had men alleen producten voor in de keuken maar dit breidt steeds verder uit. Zeker met deze nieuwe badkamercollectie.

Duurzaam ontwerp

Brabantia gaat met de tijd mee. Ook zij zijn druk bezig met het verduurzamen van hun producten. Zo proberen zij zoveel mogelijk te werken met gerecycled materiaal en met materiaal wat weer gerecycled kan worden.

Voordat zij beginnen met het maken van een product voeren zij eerst een consumentenonderzoek uit. Wat wil de klant? Wat heeft de klant nodig? En daarbij gaat het niet alleen om het gebruik van het product maar ook om de kleur.

In deze collectie hebben zij meerdere nieuwe kleuren. Persoonlijk ben ik erg weg van de donkerbruine collectie. Een kleur die je doet denken aan chocola en vers gezette koffie en erg goed zou passen bij onze zwarte keuken.

Wasaccessoires Brabantia

En niet alleen bij het ontwerp van kleuren luistert men naar de consument. Zo zit er in deze nieuwe collectie ook veel nieuwigheden voor het wassen. Wassen moeten we allemaal, vele van ons vinden ook dat we daar te vaak mee bezig zijn. Met de producten van Brabantia wordt het wel net iets leuker/makkelijker.

Zo hebben ze hele leuke wasrekken gemaakt. Daarnaast hebben ze accessoires gemaakt die het wassen net iets makkelijker maken. Denk daarbij aan een sokkenzak, of een zak waarin je sneakers zoals All stars kan wassen.

Badkamercollectie Brabantia

Bij de nieuwe badkamercollectie heeft men maar met 2 kleuren gewerkt. De collectie is verkrijgbaar in zwart en wit. De collectie is wel heel erg praktisch. Zo is er een kleine raamwisser zonder steel. Deze pak je vast al een kam. De wisser kan worden opgeborgen in een bijpassend plankje waar je je shampoo enz. op kwijt kan.

De hele lijn heeft een minimalistische uitstraling, hierdoor ontstaat er rust in je badkamer. Uit onderzoek van de consument bleek namelijk dat we dit vaak als enige rustige plekje in huis zien. Dit is dus ook een plek waar we het minst met kleur werken. Dit is de plek waar we tot rust komen.

Een dag als deze geeft eigenlijk net iets te veel inspiratie. Kan nu niet meer wachten tot we met onze eigen badkamer aan de slag gaan. Nog even iets langer doorsparen maar daar komen zeker spullen uit de Brabantia badkamer collectie in.

Hoelang bestaat Brabantia al?

Brabantia is opgericht in 1919. Het is een Nederlands bedrijf maar werkt Internationaal

Voor welke ruimte biedt Brabantia producten?

In het begin richtte Brabantia zich alleen op producten voor de keuken. Denk daarbij aan de beroemde broodtrommel. Tegenwoordig richten zij zich op het huishouden in het algemeen. En zeker met de nieuwe badkamercollectie zijn het producten die gezien mogen worden. Producten met een design waar je mee wilt pronken.

Gaat Brabantia lang mee?

Zeker, Brabantia maakt producten die generatie lang meegaan. Er zijn nog veel gezinnen die gebruiken maken van de kaasschaaf van oma of de bewaarpotten van Tante Ans. Brabantia geeft ook lange garantie op hun producten. Op een kleine toiletprullenbak geeft men al 10 jaar garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *